Greseli la fitness

Fitness 07.06.2011 Otilia Ignat

Miscarea, in aer liber sau la sala, este cea mai buna cale pentru a arde calorii. Uneori se intampla ca din cauza unor greseli la fitness, exercitiile sa devina ineficiente, iar rezultatele dorite sa nu apara. Cea mai buna solutie este sa-ti evaluezi corect exercitiile, sa ceri sfatul unui specialist sau pur si simplu sa schimbi complet stilul de antrenament pe care il practici. Iata care sunt principalele greseli la fitness.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Rutina. Cand faci acelasi set de exercitii in fiecare zi, saptamani in sir, corpul tau se va obisnui cu ele si nu va mai reactiona. Aceast se intampla indiferent daca este vorba despre o sesiune de fitness la sala, o plimbare, o repriza de alergare usoara sau de exercitii pe saltea. Alternanta exercitiilor este cea mai buna solutie prin care efortul fizic isi arata intreaga eficienta. Alterneaza mersul cu bicicleta, cu inotul sau incearca orice alt tip de activitate noua.

Exercitiile cardio, cu masura. Exercitiile cardio sunt foarte bune pentru corp, dar si pentru starea de spirit. Trebuie totusi combinate cu exercitii de rezistenta pentru a fi eficiente, caci numai asa vei avea un corp tonifiat. Un studiu arata faptul ca partea cardio combinata cu exercitiile de rezistenta sunt de doua ori mai eficiente decat luate separat. Ridica greutati de cel putin doua ori pe saptamana, lucrand toate grupele mari de muschi.

Lucreaza tot corpul. Exista tendinta de a lucra doar grupele de muschi cu probleme - abdomenul, coapsele sau bratele.  Este foarte gresit sa te axezi doar pe regiunile unde exista depozite de grasime. Exercitiile localizate sunt eficiente pentru o perioada scurta de timp secretul unei siluete frumoase fiind antrenarea tuturor grupelor musculare, scrie Fitbie.

Greselile la fitness pot fi usor corectate, iar acestea devin din nou eficiente. Secretul este perseverenta.

Tags:
greseli la fitness
fitness
calorii
miscare in aer liber
viata sanatoasa
exercitii cardio
exercitii pentru abdomen
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare