Greseli pe care le faci la gatit si care adauga calorii la mancare

 Sa gatesti acasa este una dintre modalitatile cele mai sigure (si cele mai ieftine) de a slabi. Problema este ca s-ar putea sa faci unele greseli care sa te coste calorii inghitite in plus. 

Asadar, inainte de a face o alta reteta sanatoasa, asigura-te ca nu faci vreuna din urmatoarele greseli: 
 
Folosesti uleiul necorespunzator 
 
Daca picuri un ulei necorespunzator in tigaie, faci mai mult decat sa-i dai gust de masline omletei tale. Atunci cand un ulei trece de punctul de afumare, acizii grasi se degradeaza si produc toxine, radicali liberi sau chiar si grasimi trans. 
 
 
Te gandesti ca marimea unei portii este standard 
 
Dupa ce ai gatit, pregatesti frumos masa si pui in farfurii cantitati egale, ca sa nu se supere nimeni. Nu este o idee prea buna, pentru ca, pe langa faptul ca sigur nu aveti aceeasi greutate, nici nu aveti acelasi metabolism. 
 
 
 
Uiti de condimente 
 
De obicei folosesti sare, piper si grasimi pentru a da gust mancarurilor, dar acestea vin la pachet cu multe calorii. Bazeaza-te pe ierburi si condimente, caci acestea aduc savoare retetelor fara calorii, dar mai sunt si sanatoase. 
 
Folosesti prea mult ulei 
 
Grasimile sanatoase te ajuta sa slabesti, dar nu e ca si cum caloriile pe care le contin (in medie 120 pe lingura), nu conteaza. Atunci cand gatesti, foloseste atat ulei incat sa previi lipirea alimentelor, iar daca nu iti poti controla mana, investeste intr-un spray de gatit. 
 
Foto: Hepta
Tags:
greseli
gatit
bucatarie
ulei
calorii
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare