Sa gatesti acasa este una dintre modalitatile cele mai sigure (si cele mai ieftine) de a slabi. Problema este ca s-ar putea sa faci unele greseli care sa te coste calorii inghitite in plus.
Asadar, inainte de a face o alta reteta sanatoasa, asigura-te ca nu faci vreuna din urmatoarele greseli:
Folosesti uleiul necorespunzator
Daca picuri un ulei necorespunzator in tigaie, faci mai mult decat sa-i dai gust de masline omletei tale. Atunci cand un ulei trece de punctul de afumare, acizii grasi se degradeaza si produc toxine, radicali liberi sau chiar si grasimi trans.
Te gandesti ca marimea unei portii este standard
Dupa ce ai gatit, pregatesti frumos masa si pui in farfurii cantitati egale, ca sa nu se supere nimeni. Nu este o idee prea buna, pentru ca, pe langa faptul ca sigur nu aveti aceeasi greutate, nici nu aveti acelasi metabolism.
Uiti de condimente
De obicei folosesti sare, piper si grasimi pentru a da gust mancarurilor, dar acestea vin la pachet cu multe calorii. Bazeaza-te pe ierburi si condimente, caci acestea aduc savoare retetelor fara calorii, dar mai sunt si sanatoase.
Folosesti prea mult ulei
Grasimile sanatoase te ajuta sa slabesti, dar nu e ca si cum caloriile pe care le contin (in medie 120 pe lingura), nu conteaza. Atunci cand gatesti, foloseste atat ulei incat sa previi lipirea alimentelor, iar daca nu iti poti controla mana, investeste intr-un spray de gatit.