Gustare din pui cu sos de rosii

 Ingrediente pentru 4 portii:
-700 grame de piept de pui dezosat, fara piele,
-sare, piper alb macinat,
-chimen macinat,
-50 grame faina alba,
-1 lingurita amestec condimente de Provence,
-1 lingurita de coaja rasa de lamaie,
-2 oua, 100 grame migdale macinate,
-2 linguri cu parmezan ras,
-2 linguri cu ulei,
-1 conserva de rosii (400 de grame),
-2 catei de usturoi,
-1 lingurita cu ulei de masline.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Plus:
-frunze de salata pentru decor.

 

Mod de preparare
Carnea se taie bucatele si se da cu sare, piper si chimen. Se amesteca faina cu condimentele uscate si coaja de lamaie. Intr-un alt vas se amesteca ouale. Intr-un al treilea vas se amesteca migdalele cu parmezanul.

 

Bucatile de carne se dau prin faina, apoi prin ou si in final prin migdale. Carnea se pune in tigaie, in uleiul incins si se prajeste la foc timp de 8-10 minute.

 

Se scurg rosiile si se amesteca cu un mixer impreuna cu usturoiul curatat si uleiul de masline. Dressingul obtinut se condimenteaza cu sare, piper si se toarna in boluri mici.

 

Se tapeteaza un platou cu frunze de salata si se pun bucatile de carne peste acestea. Sosul se va servi separat.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 570 Kcal, 50 grame proteine, 36 grame grasimi si 11 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
piept de pui
sos de rosii
rosii
lamaie
usturoi
parmezan
migdale
ulei de masline
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare