Gustari sanatoase pentru calatorii

Cine mai sta acasa in weekend pe vremea asta? Chiar daca nu pleci din oras, macar in parc tot iesi. Asadar, pentru calatoriile mai lungi sau mai scurte, ai nevoie de gustari sanatoase pentru a avea energie. 

Iata cateva sugestii: 
 
Fructe proaspete. Pentru copii mofturosi poti sa le tai de acasa (rezista cateva ore), iar pentru ceilalti poti sa iei fructele intregi. Pune in rucsac mere, pere, banane, piersici, ba chiar si capsuni, afine sau zmeura (acestea trebuie pastrate in caserole de plastic pentru a nu se strivi). 
 
Fructe uscate. Acestea sunt un fel de chipsuri, numai ca mult mai sanatoase. Luati cu voi felii de mere, mango, banane sau orice fructe va mai plac voua. 
 
Legume. Taie telina, morcov, ardei gras si broccoli si fa pungute colorate pe care chiar si copiii le vor adora. 
 
Nuci. Fa portii potrivite de caju, fistic, migdale, nuci, nuci de Macadamia sau poti chiar sa le combini si sa obtii un mix. Uite aici 17 retete de trail mix. 
 
 
Beef Jerky. Acesta este un fel de carne de vita afumata, uscata si destul de sarata si poti sa faci pachetele de 100 de calorii, ca sa nu iti pui in pericol silueta. 
 
Merisoare uscate sau stafide. In functie de ce chef ai, de ceva dulce sau ceva acrisor, alege una din cele doua gustari. Din nou, atentie la portii! Daca te iei cu peisajele superbe poti sa mananci si o punga intreaga. 
 
Biscuiti, covrigei. Alege-i pe cei din faina integrala si pune-i in pungute pentru fiecare persoana. 
 
Humus. Humusul este foarte sanatos si poate fi facut cu usurinta si acasa. In plus, va fi ideal de inmuiat covrigeii in el. 
 
Batoane energizante sau granola. Este foarte simplu sa pregatesti o gustare sanatoasa, cu o multime de seminte si fructe uscate. Uite aici o sugestie
 
Apa. Nu pleca la drum fara apa! Trebuie sa fii mereu hidratata si, in plus, daca bei apa vei manca mai putin. 
 
Foto: Hepta
 
Tags:
gustari
calatorii
nuci
fructe
energie
legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare