Hamburger cu carne de curcan

Te-ai gandit vreodata ca hamburgerul poate fi sanatos? Chiar poate, daca inlocuiesti carnea de porc cu cea de curcan si o amesteci cu rosii uscate, branza feta, spanac si alte bunatati. 

Ingrediente
  • 500 de grame de carne de curcan tocata
  • 200 de grame de iaurt grecesc
  • 60 de grame de spanac congelat
  • 6 rosii uscate la soare
  • un sfert de cana de branza feta
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie
  • o lingurita de usturoi tocat
  • un sfert de lingurita de marar uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1/3 cana de pesmet 
  • un ou mare
  • sare, piper
  • chifle pentru hamburger
Prepara un sos de iaurt din iaurt, un sfert de lingurita de usturoi, marar, sucul de la o jumatate de lamaie si putina sare. Dupa ce ai obtinut o pasta, tine-o la frigider pana termini toata treaba, pentru a le da timp aromelor sa se imprieteneasca. 
 
Dezgheata spanacul si incearca sa-l storci bine de apa. Toaca spanacul, la fel si rosiile si un sfert de ceapa. Pune intr-un bol carnea de curcan si amestec-o cu spanacul, rosiile, ceapa, branza feta, usturoiul ramas, oregano, oul, pesmetul, jumatate de lingurita de sare si putin piper proaspat rasnit. Amesteca totul apoi formeaza 6 chiftele. 
 
Gateste burgerii pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta. Unge chiflele cu sos de usturoi, pune la mijloc burgerii, iar deasupra cateva felii de ceapa rosie si de castravete. 
 
Un burger, fara sa luam in calcul painea, are 186 de calorii. 
 
Tags:
hamburger
burger
curcan
spanac
feta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare