Hidratarea: cand si cum?

Daca stam sa ne gandim ca bautura de baza a romanului, cel putin dimineata, este cafeaua, continuata de-a lungul zilei cu sucuri carbogazoase, lucrurile nu arata prea bine la caputolul hidratare. De fapt, cei mai multi dintre noi se umplu de calorii goale, dar n-ar fi doar asta o problema: sucurile si cafeau ne provoaca foame, ceea ce duce si la nerespectarea obiceiurilor alimentare sanatoase.

Cum si cand ar trebui sa consumam lichidele?

Cand consumam lichide

Cand te simti obosit, te doare capul sau esti pur si simplu indispus. Persoanele care se hidrateaza corect au o predispozitie scazuta spre depresie, stari anxioase si se concentreaza mai bine. Femeile au nevoie de minim 11 pahare de apa pe zi, i timp ce barbatii ar trebui sa bea 15.

Cand facem exercitii pentru o perioada mai scurta de o ora si jumatate. De obiciei ne subestimam nevoia de hidratatre atunci cand ne antrenam. Pentru antrenamente scurte, ar trebui sa bem apa la fiecare 15 minute.

Cand vrem sa slabim. Doua pahare de apa baute inainte de fiecare masa te vor ajuta sa slabesti cu 2-3 kilograme mai mult.



Cum bem lichide?



CEAI NEGRU - cand vrem sa ne lasam de cafea, cea mai buna alternativa este ceaiul, care ne da aceeasi cantitate de cofeina, hidratand insa in acelasi timp organismul. Deasemenea, ajuta in problemele stomacului, usurand digestia, ceea ce ne da o stare generala mai buna.
 

SUC NATURAL - putem folosi sucurile naturale ca medicament sau supliment vitaminic. Sucul de prune de pilda ne poate ajuta si el in probleme de digestie, sucul de portocale este bogat in vitamina C iar cel de mersioare ajuta in tratamentul infectiilor urinare.

LAPTE - Daca avem nevoie sa ne intarim oasele, sau de energie pentru a arde mai multe grasimi, laptele este cea mai buna  metoda de hidratare. Laptele ajuta si la anduranta, la rezistenta la efort.

BERE - Pate nu stiati, dar berea neagra are un continut mare de fier, care ajuta la circulatia oxigenului in organism, reimprospatand sangele. Este cea mai buna idee pentru o seara in oras cand aveti nevoie de multa energie pentru a petrece.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
hidratare
apa
lapte
ceai
bere neagra
cafea
cand ne hidratam
suc
sport
exercitii
calorii goale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare