HPV e cauza numarul 1 de aparitie a cancerului oral la tineri

Ti s-a intamplat des sa te doara urechea sau gatul. Sa ai o iritatie permanenta la nivelul gingiei, sau senzatia de corp strain in gat. De cele mai multe ori nu bagam in seama simptome de genul acesta si asteptam sa dispara treptat.

Medicii atrag insa atentia ca ele pot reprezenta un motiv de ingrijorare, fiind asociate in multe cazuri cu cancerul oral.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Peste 640 de mii de cazuri de cancer oral sunt depistate anual, la nivel international. Ingrijorator este faptul ca numarul este in crestere, in special in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani. Oral Cancer Foundation afirma ca HPV16  este responsabil pentru 50% dintre cazurile diagnosticate cu cancer oral, iar peste 6.2 milioane de noi cazuri provocate de HPV sunt depistate în fiecare an în SUA.

O alta cauza care duce la aparitia cancerului oral este consumul de alcool si tutun. Persoanele care fumeaza si beau au un risc cu 15% mai mare decât restul de a dezvolta boala.

Zonele unde se intalneste cel mai des cancerul oral legat de HPV sunt limba si amigdalele. Specialistii spun ca boala afecteaza atat femeile, cat si barbatii, insa in special persoanele tinere.

Chiar daca simptomele cancerului oral nu sunt sesizabile cu ochiul liber, depistarea sa in faze incipiente iti poate salva viata. In Romania testul care va poate salva viata se poate face, numai la clinica stomatologica DENT ESTET, care  a introdus in premiera in Romania Sapphire Plus Lesion Detection.

Este singurul aparat din tara noastra care poate depista celulele pre-canceroase si canceroase in timp util, pentru ca pacientul sa poata reactiona la tratament, iar sansele de supravietuire sa creasca de la 45%, la aproape 90%.

Testul se numeste Oral Cancer Screening si este realizat cu cel mai performant aparat pentru depistarea cancerului oral in faze incipiente din SUA, poate detecta din timp orice leziune canceroasa.

Costa 150 RON, iar repetarea testului este recomandata la fiecare 6 luni, deoarece procedura nu este iradianta. Poti sa aloci 10 minute din timpul tau, pentru o viata fara griji.

Programeaza-te pentru Oral Cancer Screening! Un simplu test iti poate salva viata!

Tags:
HPV e cauza numarul 1 de aparitie a cancerului oral la tineri
HPV
cancer oral
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Top 11 beneficii dupa ce renunti la fumat News

    Top 11 beneficii dupa ce renunti la fumat

    26.06.2013

    Fumatul este un viciu care ucide anual 700 de mii de persoane doar la nivelul UE. Medicii sustin ca beneficiile renuntarii la fumat se resimt inca din primele minute. Potrivit specialistilor,...

    mai mult
  • Muzica relaxeaza News

    Muzica relaxeaza

    05.10.2012

    Muzica are un puternic efect asupra starii de spirit a oamenilor, de aceea atletii inaintea unui concurs asculta muzica alerta, in timp ce unele persoane prefera muzica clasica pentru a se relaxa....

    mai mult
  • Sexul oral provoaca mai multe cancere in gat decat fumatul News

    Sexul oral provoaca mai multe cancere in gat decat fumatul

    06.10.2011

    Nu va uitati stramb, HPV-ul este de vina - este concluzia oamenilor de stiinta de la Ohio State University. Studiul-citat de Gandul- arata ca barbatii prezinta un risc mai crescut de a se imbolnavi...

    mai mult
  • Romancele merg rar la ginecolog Experiente

    Romancele merg rar la ginecolog

    20.05.2011

    GfK Healthcare Romania publica un studiu ingrijorator  care arata ca romancele merg rar la ginecolog. Mai exact 22% o data la trei ani sau mai rar, iar un sfert dintre ele nu au mers niciodata...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare