Nu se putea sa nu discutam despre aceasta mancare, care este geniala pentru slabit. Cum nu toate persoanele pot tine diete restrictive, dar totusi isi doresc sa scape de surplusul de kilograme, ne-am gandit ca mancarea aceasta poate fi cea mai buna solutie pentru ele. Nu trebuie sa te infometezi si mananci destul de sanatos. Chiar daca este vorba de o mancare pe baza de carne, sa nu uitam ca pieptul de pui este una dintre cele mai recomandate tipuri de carne in orice dieta sanatoasa. Avem nevoie si de proteina animala, nu doar vegetala.
Reteta de piept de pui acordeon este cu adevarat inedita si putini stiu de ea. Cu siguranta trebuie sa afle toata lumea cum se prepara acest deliciu.
Cum te ajuta sa slabesti pieptul de pui acordeon?
Pieptul de pui este un tip de carne slaba, deci are putine calorii si mai putine grasimi. Ideal este sa cumparam carnea din surse sigure ca sa nu fie plina de hormoni si cine stie ce alte substante. Avantajul ar fi ca te bucuri de toti nutrientii necesari si anume proteina animala de buna calitate, enzime digestive si anumite minerale ce se gasesc strict in carne.
Reteta de fata reprezinta modul practic de a combina alimentele. Stim deja ca pieptul de pui se recomanda in orice regim alimentar sanatos si variat si se mai cere alaturi de el legume la abur, cruditati si diverse verdeturi. Ei bine, pieptul de pui acordeon este umplut cu mai multe categorii alimentare ca sa-ti fie mai usor sa numeri caloriile si sa nu depasesti portiile de mancare. Daca vrei sa slabesti, ideal este sa-l umpli cu alimente cu putine calorii precum:
- Frunze de salata
- Verdeturi aromatice
- Legume slab calorice (castraveti, dovlecei, vinete, rosii crude, rosii uscate, ardei gras, ridiche, morcov)
- Fructe cu putine zaharuri (felii de avocado, crema de avocado guacamole, kiwi, mango, papaya, pepene)
- Creme tartinabile light din legume sau fructe (avocado, ardei gras, ciuperci, humus, vinete, etc)
- Masline fara samburi si sa ungi carnea cu ulei de masline extravirgin
- Bacon slab sau sunca slaba de curcan
- Seminte si pseudo-cereale (seminte de quinoa, cuscus, bulgur, hrisca)
- Poti decora cu parmezan sau mozarella
Nu uita ca si condimentele sunt importante cand vine vorba de slabire. Te sfatuiesc sa folosesti un varf de sare sau deloc si sa utilizezi mai degraba mirodenii precum boia iute, turmeric, curry, chilli, ghimbir pudra, piper cayenne, etc.
In cazul in care te intrebi cum te poate ajuta aceasta mancare sa slabesti , iata:
1.Ofera satietate aproape imediat, deci nu va trebui sa mananci foarte mult; cei care sunt la dieta trebuie sa consume doar un piept de pui acordeon de mici dimensiuni, umplut cu alimente light.
2.Satietatea este de lunga durata, deci nu vei simti foame permanenta.
3.Poate fi consumat la orice ora din zi.
4.Poti lua mancarea cu tine la serviciu, deci nu vei sari peste nici o masa principala.
5.Poti avea si multa garnitura de verdeturi langa pipetul de pui ca sa te racoresti vara.
6.Este pansament pentru stomac, deci nu vei avea probleme cu digestia, care este importanta in procesul de slabire.
Cum punem putina masa musculara cu pieptul de pui acordeon?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Slabirea va fi una sanatoasa si trebuie sa consumi zilnic la pranz aceasta mancare. Poti consuma chiar si
2 bucati de piept de pui acordeon la o masa, dar cu multa verdeata sau salata de cruditati. Poti folosi
tot felul de sosuri light, somon afumat, ton, branza feta, branza de vaci, cascaval, parmezan, mozarella si fructe de mare si mai poti adauga si ingredientele anterior mentionate pentru slabire.
Cum preparam pieptul de pui acordeon?
Nimic mai simplu! Ai nevoie de un piept de pui dezosat pe care sa-l tai in jumatate, iar cele 2 parti se cresteaza suficient de adanc cat sa para buzunare. Inauntru pui ingredientele dorite, pui mancarea la cuptor intr-un vas inalt si termorezistent si o lasi 40-45 de minute. Iti poti pregati chiar mai multe bucati ca sa ai pentru tot restul zilei sau si a doua zi. Tine cont ca legumele alese si restul ingredientelor se taie rondele sau se toaca.
Nu uita sa ungi carnea cu ulei de chilli sau masline ca sa nu o pui in baie de ulei in vas.