Iaurtul Nutriday da gust bucatelor moldovenesti

Nu degeaba pisicile lui Creanga din Humulesti erau jucause si pline de energie. Vizitele pe furis la borcanele cu iaurt si smantana le-au dat atata putere de joaca. Stiau si ele ca iaurtul da gust bucatelor moldovenesti.

Moldovenii sunt renumiti pentru ospitalitatea cu care iau drumetul de pe drum si-l aseaza la masa, unde-l trateaza regeste. Mancarurile sunt atat de fine si gustoase incat nici nu-ti dai seama cum se duc, gogalt-gogalt,  pe gatlej. Iar iaurtul gros care le acopera ca o patura racoroasa iti gadila papilele a indestulare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O vizita in Moldova vine la pachet cu cateva kilograme in plus. Cum poti sa rezisti in fata ciorbelor acrite cu bors si captusite cu straturi groase de smantana?


Ce suflet de piatra nu saliveaza la simplul gand al unei strachini neincapatoare de sarmale infasurate in foi de varza si inecate in iaurt?

In bucataria moldoveneasca influentele elene si bizantine se impletesc cu cele rusesti. Aluaturile se numara printre piesele de rezistenta, mamaliga cu smantana este nelipsita de la o masa traditionala iar cartofii noi cu sos de smantana trebuie sa fie mancati macar o data in viata.


Nu vorbesti despre bucataria moldoveneasca daca nu mentionezi aluaturile si patiseriile, pentru care este atat de renumita. Placinte, varzari, cozonac, coltunasi, pasca. Cineva sa ma opreasca! Daca nu ma tineti, nimeresc fix in borcanul cu smantana groasa de un deget.

Mmm, ce delicii stiu sa faca moldovenii astia si cum potolesc ei pornirile navalnice date de condimentele, cu un strat protector de iaurt. Acum ca am dat de gustul mancarurilor moldovenesti imi caut prieteni din zona. Interesul poarta fesul, cum s-ar zice.

Iar eu una am o pofta de parjoale, ce nu s-a pomenit !

Tags:
iaurtul da gust bucatelor moldovenesti
iaurt
smantana
mancaruri cu iaurt
regim de viata sanatos
dieta cu iaurt
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare