- salata verde, spanac sau rucola.
- un catel de usturoi zdrobit.
Amesteca intr-un vas branza de capra cu 2 linguri ulei de masline. Fa din aceasta pasta niste bilute si tavaleste-le prin patrunjel, piper si fistic maruntit. Pune intr-un vas cartofii fierti, feliutele de ridichi, rosii cherry si castravete, ceapa, salata si restul de patrunjel. Amesteca-le cu dressingul, apoi adauga la salata si bilutele cu branza si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg de somon;
- o ceasca de iaurt grecesc;
- o ceapa uscata sau 2 cepe verzi;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- 3 rosii tocate marunt;
- o mana de seminte de pin;
- 2 linguri de capere;
- 2 linguri suc de lamaie;
- 2 linguri ulei de masline;
- o mana de menta proaspata, tocata marunt;
- o legatura de patrunjel, tocata marunt;
- putin marar, tocat si el marunt;
- sare si piper dupa gust;
- lamaie pentru servit.
Mod de preparare:
Pasul 1: Incalzeste cuptorul, intinde intr-o tava o folie de aluminiu, apoi peste ea o hartie de copt.
Pasul 2: Pune bucatile de somon pe hartia de copt si toarna peste ele iaurtul.
Pasul 3: Combina ceapa tocata marunt cu usturoiul, menta, mararul, patrunjelul, rosiile, nucile de pin, sucul de lamaie, uleiul de masline, sarea si piperul. Pune acest amestec peste bucatile de somon.
Pasul 4: Lasa somonul la cuptor timp de 30 de minute.
6. Orez cu legume, stafide si nuci caju
Ingrediente:
- 250 grame orez basmati;
- 400 grame legume mixte congelate (morcovi, conopida, broccoli, fasole verde, mazare);
- o lingurita de usturoi pisat;
- o ceapa mare;
- o lingurita pudra de turmeric;
- o lingurita pudra de coriandru;
- o lingurita curry;
- o jumatate lingurita seminte de chimen;
- o jumatate de lingurita ghimbir tocat marunt;
- o ceasca de iaurt;
- o mana de stafide;
- o mana de nuci caju;
- 2-3 linguri ulei de masline;
- o lingura suc de lamaie.
Mod de preparare:
Pune la fiert orezul, insa nu-l lasa sa se fiarba suficient, ci 3 sferturi din timpul de fierbere necesar.
Cand orezul a fiert trei sferturi din timp, ia-l de pe foc si scurge-l de apa.
Pune o tigaie pe foc cu 2 linguri ulei de masline, adauga chimenul, usturoiul, apoi ceapa tocata mai mare si celelalte legume. Presara peste ele niste sare, lasa-le cateva minute pe foc, apoi adauga jumatatea de lingurita de ghimbir amestecata cu 2 linguri de apa si lingura de suc de lamaie.
Amesteca turmericul cu iaurtul, pudra de curry si coriandrul si adauga aceasta pasta peste legume, mai lasa-le sa fiarba putin, cat sa fie legumele facute, apoi opreste focul.
Pune intr-un vas termorezistent un strat de orez, apoi unul de legume, cateva stafide si tot asa. Presara pe deasupra nucile caju faramitate. Lasa vasul la cuptor 20-25 de minute.