Cand vrei sa mai reduci caloriile de la mesele principale, alege salata cu fasole verde si branza feta. Aceasta salata se face rapid, este satioasa, dar si usor de digerat. Printre cei mai importanti nutrienti pe care ii obtii de la acest fel de mancare se numara grasimile sanatoase, proteinele, calciul, magneziul, vitamina C, acidul folic, potasiul si vitamina K.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 300 grame fasole verde;
- o ceasca de cuburi de branza feta;
- o ceapa rosie mica;
- un pahar de rosii cherry taiate jumatati;
- 2 linguri ulei masline;
- 2 linguri otet sau suc de lamaie;
- un catel de usturoi zdrobit;
- busuioc proaspat sau uscat;
- cateva migdale tocate mic;
- sare si piper.
Mod de preparare:
1. Pune fasolea verde la fiert cu putina sare. Ai grija sa nu o lasi prea mult sa fiarba ca sa nu se inmoaie prea tare. Pentru a-si pastra culoarea verde, dupa ce o fierbi, pune-o sub un jet de apa rece.
2. Amesteca intr-un vas fasolea verde cu rosiile cherry, ceapa tocata mic, branza feta si migdalele.
3. Prepara dressingul din ulei de masline, otet, busuioc, sare, piper si usturoi zdrobit. Adauga-l peste salata.
Pofta buna!
Sursa reteta: foodnetwork.com
Sursa foto: tasteofhome.com, meltskitchencafe.com.