Mancarea de orez cu fasole este bogata in proteine de calitate, fibre, dar si folati, vitamina C, vitamina A, calciu, sodiu si potasiu. Acest fel de mancare contine 0 colesterol, este foarte satios si nu ingrasa, o portie de mancare nu depaseste 350 calorii.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 1-2 linguri ulei masline;
- o ceapa;
- un ardei gras mic;
- 2 tije de telina;
- 2 catei de usturoi;
- 2 cani de supa de legume;
- o cana de fasole fiarta;
- trei sferturi de cana de orez;
- o lingurita de cimbru proaspat sau uscat;
- 2 linguri suc de lamaie;
- sare si piper.
Mod de preparare:
1. Toaca ardeiul, ceapa si telina, apoi piseaza usturoiul.
2. Incalzeste uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa, ardeiul gras si telina. Gateste-le pana incep usor sa se inmoaie, aproximativ 3 minute. Adauga usturoiul si fasolea pentru inca 1 minut.
3. Urmeaza supa de legume, orezul, cimbrul, sucul de lamaie, piperul si sarea. Lasa-le sa fiarba pana cand orezul este gata.
4. Serveste mancarea calda, cu o salata verde alaturi.
Pofta buna!
Sursa: eatingwell.com