Idei de a consuma ciupercile champignon

Stil culinar 18.01.2019 dietetik
Ciupercile sunt acele legume ieftine si la indemana de care te poti bucura tot timpul anului, asadar trebuie sa le incluzi in alimentatie si tu. Poti merge de pe acum la cumparaturi pentru ca avem pentru tine cele mai rapide si inedite moduri de a consuma ciupercile, in special cele champignon. Au o forma deosebita, sunt de diferite marimi, ceea ce le recomanda pentru mancaruri cat mai diverse. Se poate ca nu oricine sa se dea in vant dupa ciuperci si asta pentru ca le considera banale. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca ne-am obisnuit sa le gatim doar cu smantana sau sa le gatim la tigaie in sos de rosii. Trebuie sa stii ca variantele sunt mult mai multe. 
 
 
Poate te intrebi acum de ce ciupercile champignon cand exista atatea soiuri de ciuperci. Ei bine, sunt singurele cu continut mic de calorii, aproape ca nici nu merita sa le calculezi si au o palarie inedita ce permite multe combinatii alimentare. In plus, sunt usoare la stomac si culmea, le poti cumpara si la conserva sau cutie din supermarketuri la preturi uimitor de mici. Iata ce iti propunem ca retete:
 
1.Salata de ciuperci marinate in stil coreean
 
Poti adauga ce legume si verdeturi doresti la o astfel de salata. Ciupercile marinate nu se vor demoda niciodata. Poti combina legume crude sau fierte si chiar rumenite la grill. Sa stii ca marinarea se poate face si in 1-2 zile. Iata procedeul aici!
 
 
2.Palarii de ciuperci umplute cu seminte de cuscus
 
Cine nu iubeste cuscusul? Daca il mai combinam si cu ciupercile champignon obtinem cea mai interesanta si gustoasa mancare. Trebuie sa tai piciorusele ciupercilor iar palariile trebuie umplute cu cuscus, rosii faramitate, ceapa rosie si verdeata. Cuscusul se inmoaie in apa calduta timp de 20 de minute inainte de utilizare si apoi se scurge bine de apa. Se lasa la cuptor cam 15 minute.
 
 
3.Palarii champignon tip aperitiv
 
Ai nevoie tot de palarii mai mari pe care sa le rumenesti la grill sau la cuptor. Le decorezi apoi cu felii subtiri de branza feta sau mozarella si rondele de rosii. Poti presara si putin patrunjel proaspat.
 
 
4.Bruschete rumenite cu ciuperci 
 
Poti alege o cutie de ciuperci sau le poti gati tu cum doresti acasa. Unge feliile de paine cu catei de usturoi, rumeneste-le 1-2 minute la cuptor si decoreaza-le cu o salata de ciuperci cu rosii, ardei gras rosu, frunze de salata, ceapa si patrunjel.
 
 
5.Pizzete din ciuperci 
 
Daca iti place pizza poti incerca aceasta reteta. Este mult mai sanatoasa si mai rapida. Ai nevoie de palarii de ciuperci pe care sa le umpli cu legume taiate marunt, adaugi si sos de rosii si presari putin parmezan. Se lasa la cuptor cam 15 minute si se consuma cu verdeturi si tot felul de mirodenii. 
 
 
6.Platou mexican si vegan cu ciuperci si nu numai
 
Ai nevoie de 1-2 conserve de ciuperci sau poti alege sa gatesti tu ciupercile la ceaun si sotate si se aseaza pe un pat format din rondele de rosii, 1 conserva de porumb, rondele de ceapa rosie si patrunjel. Poti adauga si verdeturi pentru si mai multa prospetime. Pentru un plus de satietate poti adauga si 2-3 linguri de orez salbatic sau seminte de cuscus.
 
 
7.Salata de ciuperci cu avocado
 
A spus cineva avocado? Da si trebuie sa incerci neaparat aceasta salata. Este exceptionala! Ai nevoie de ciuperci gatite la cuptor ca sa aiba un gust anume si o textura potrivita pentru salata, 1 legatura de patrunjel, 1-2 avocado semi-copti, 2 rosii medii, jumatate de conserva de porumb, o ceapa rosie, 2 castraveti, un ardei gras rosu si zeama de lamaie. Poti adauga si verdeturi precum frunze de salata, rucola, spanac, varza kale.
 
 
8.Salata asiatica cu ciuperci si susan
 
Ai nevoie de 1-2 conserve de ciuperci. Nu uita sa le scurgi bine de zeama! Mai ai nevoie de 2 cani de frunze de salata, 2-3 linguri de seminte de susan, 2 ardei rosii grasi sau gogosari in otet, jumatate de ceapa rosie, zeama de lamaie si un ardei iute, dar fara samburi.
 
 
9.Salata orientala cu ciuperci
 
Ai nevoie de 1 cana de cuburi de cartofi de care fel vrei pe care ii poti fierbe sau rumeni la grill sau cuptor si apoi de 1 conserva de ciuperci sau le poti gati si pe ele la cuptor, patrunjel si 4 ridichi rosii.
 
 

 

Tags:
consuma ciuperci
ciuperci champignon
idei de a consuma ciupercile
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare