Idei sanatoase de a consuma soriciul

Ne-am gandit sa-ti dezvaluim mai multe detalii despre sorici daca tot este una dintre vedetele sarbatorilor de iarna. Este important sa stim totul despre el inainte de a-l alege pentru consum si asta pentru ca poate fi si benefic pentru sanatate, dar si daunator daca nu stim cum sa-l consumam. Tine cont ca soriciul este si asa un preparat destul de consistent si nu are sens sa-l consumi in combinatii complexe si mult prea cosistente. Nu vei face decat sa aduci organismului un aport mare de bombe calorice. Concluzia este ca soriciul poate fi si o comoara culinara, dar si un real pericol. Trebuie sa recunoastem insa ca nu este persoana care sa nu se dea in vant dupa el si asta gratie texturii crocante si gustului usor sarat.
 
Un sorici sanatos trebuie sa provina de la un porc crescut in conditii ecologice si nu cumparat din magazine. Spunem asta pentru ca sunt sanse foarte mari ca soricul din comert sa contina glutamat monosodic pentru a avea acelasi gust bun ca si cel natural, dar in fond nu este decat un aditiv ce poate aduce reale probleme organismului. Soricul este si asa un aliment greu la stomac, dar daca consumam unul plin cu acest aditiv poti sesiza dureri crunte de cap, de stomac, probleme hepatice, pancreatice, indigestie si chiar kilograme acumulate. Sigur nu-ti doresti ca toate acestea sa-ti ruineze zilele de sarbatoare.
 

Ce contine mai exact soriciul?

 
Acum ca ai vazut ce contine soricul din magazine, trebuie sa afli ce contine si soriciul natural, obtinut din surse sigure pentru ca el este singurul recomandat pentru consum. Daca este sa consumi 100 de grame de sorici trebuie sa stii ca are in compozitie urmatoarele:
 
  • 563 de calorii – este un aport cam mare de calorii, ce-i drept
  • 35 grame de grasimi nesaturate
  • Acid oleic – il regasim si in uleiul de masline natural
  • 63 grame de proteine animale
  • 80 miligrame de potasiu
  • 3 grame de sodiu
  • Putin peste 0,5 grame de carbohidrati
  • Colagen 
 
Ai fi crezut ca totul este negativ cand vine vorba de sorici, dar nu este deloc asa. Dupa cum se poate observa contine o cantitate destul de mare de potasiu ceea ce ajuta la prevenirea si tratarea retentiei de apa si contine acid oleic ca si uleiul de masline, deci tot are niste beneficii pentru sanatate. Mai mult decat atat, contine o cantitate insemnata de colagen benefic pentru piele si oase, asa ca te poti bucura de cateva bucatele de sorici.
 
 
 
Secretul cand vine vorba de sorici este cumpatarea. Este de ajuns sa consumi in fiecare zi de sarbatoare cate o bucata mica de 50 de grame ca sa nu aduci organismului un aport prea mare de calorii.
 
Un secret ca sa scazi si mai mult grasimile si caloriile din sorici este sa elimini toata grasimea de pe pielita. Va fi mult mai gustos si mai light si nu vei ameninta cu nimic ficatul sau nivelul colesterolului.
 

Cum sa consumam soriciul?

 
Poti consuma fara probleme sorici daca stii ca esti sanatos tun, dar daca ai probleme cu colesterolul, ficatul sau suferi de boli cardiovasculare este mai bine sa-l eviti sau doar sa gusti.
 
 
Chiar daca ai vazut ca poate fi si benefic pentru sanatate, nu uita ca exista si alimente mai sanatoase decat soricul care pot da si ele probleme de sanatate daca nu ai grija la moderatie.
 
Soriciul este greu pentru digestie, motiv pentru care se recomanda sa-l consumi simplu ca atare sau sa-l consumi in combinatii simple, sanatoase si slab calorice. Nu uita de asemenea sa mesteci foarte bine soriciul chiar daca iti este pofta si nu ai rabdare. Incearca sa savurezi gustul inedit!
 
 

Combinatii cu sorici?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Nu are rost sa prepari supe sau ciorbe din sorici sau alte mancaruri gatite la sursa de foc, pentru ca nu vei face decat sa creezi bombe calorice. Cel mai bine il poti consuma cu salate simple si sanatoase si cu tot felul de sosuri light. Soriciul merge perfect cu alimente precum:
 
  • Avocado - 5 creme cu avocado si sorici
  • Varza alba sau rosie
  • Frunze de salata
  • Salata iute de hrean si ghimbir
  • Spanac
  • Varza kale
  • Usturoi
  • Rosii – pentru ca spala din grasime
  • Ridiche iute
  • Ardei gras
  • Ardei iute, dar fara samburi
  • Muraturi
  • Ceapa rosie – consumata cruda, rumenita la grill sau marinata
 

 

Tags:
soriciul
idei de a consuma sorici
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare