Idei uimitoare pentru gratar la iarba verde

Experiente 01.05.2019 dietetik
Daca tot a dat caldura si abia a sosit luna mai, ne bucuram din plin de iesirile in aer liber la gratar, dar in afara de clasica friptura poti consuma mancaruri cat se poate de inedite. Iti vom dezvalui totul in cadrul acestui articol ca te bucuri de iesiri de calitate si sa-ti impresionezi rudele si prietenii. Putini stiu ca mancarea la gratar poate fi geniala cu putina imaginatie si aplicarea unor reguli simple de combinare a alimentelor. Ne-am obisnuit sa punem simplu carnea pe grill si asteptam sa se faca fumeganda pe gratar ca sa o consumam cu bere si mustar. Ei bine, poti face cateva ajustari ca mancarea sa nu mai semene cu cea de pe graterele de pe langa tine si sigur vecinii vor fi curiosi de ce ai pregatit tu. In fond, este bine sa incerci sa fii cat mai original cat toti fac acelasi lucru imediat cum da caldura si trece Pastele. 
 
Ne-am obisnuit sa nu lipseasca carnea de pe gratar, dar daca o alegi corespunzator si o combini cum trebuie iti poti permite sa consumi oricat din ea. Trebuie sa profiti insa si de sosurile light si racoritoare ale sezonului pe care le poti prepara chiar tu in doar 2-3 minute si nu uita sa iti achizitionezi si bete din lemn sau metal pentru frigaruie. De asemenea, nu uita ca pe langa carne trebuie sa fie si ceva legume si verdeturi pentru o sanatate buna si pentru a tine in frau greutatea.
 
Regula de baza in alegerea carnii este sa fie macra, curatata de orice pielita sau chiar si de putina grasime si sa predonime carnea slaba. Stim ca friptura din vitel sau carne macra si micii sunt la mare cautare, dar nu iti va parea rau daca incerci si altceva. Iata ce-ti sugeram:
 
  • Peste fara spini sau cu putini spini (novac, somon, tilapia, fructe de mare de mari dimensiuni)
  • Carne slaba precum copanele mici de pui, piept de pui, piept de curcan
  • Micii sa fie din surse autorizate – este carnea cea mai periculoasa poate daca nu este alesa corect

Citeste si 10 Motive sa consumi mancare la grill

 

Ce legume poti alege pentru gratar?

Putini au curajul sa consume legume si fructe la grill si asta pentru ca se tem ca nu ar fi delicioase si ca nu stiu cat timp se lasa pe gratar. Noi iti sugeram:
 
  • Ceapa galbena sau rosie
  • Ciuperci cu palarii mari (champignon sau pleurotus)
  • Rosii cherry sau rosii medii – se lasa pe gratar doar 2-3 minute maxim
  • Dovlecei – merg ideal la gratar
  • Vinetele
  • Ardeiul gras de diferite culori si soiuri
  • Avocado – desi este un fruct merge perfect la gratar si poti face combinatii alimentare inedite cu el
  • Dovleacul – nu ai idee ce dulce si gustos este
  • Porumbul – te ajuta sa previi consumul excesiv de dulciuri si rontaieli la gratar
  • Strugurii mari de sezon – lasa-i ca si rosiile 2-3 minute maxim
  • Conopida
  • Broccoli – putini stiu ca broccolii si conopida merg ideal la gratar
  • Prune, caise, nectarine – lasa-le 1-2 minute pe gratar si ai grija sa fie bucati mai mari
  • Cartofi

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Alte alimente ce merg la gratar

 
Sigur nu stiai ca pe langa tofu poti alege si braza Halloumi care merge gatita ca si carnea. Gustul este exceptional si se topeste in gura.
 
 

Cum consumam carnea la grill?

 
Daca alegi carne macra de vitel sau porc, consuma doar o pbucata cat palma sau 2 mici cu multa salata verde. Asta daca tii la silueta. 
 
Daca alegi carnea slaba te poti rasfata atata timp cand este consumata cu salata de cruditati, dar poti trisa si cu cativa cartofi rumeniti pe langa si branza Halloumi. Vezi aici 7 salate inedite ca garnituri!
 
 

Cum sa fie frigaruiele?

 
Cele mai inedite frigaruie trebuie sa iasa in evidenta prin culoare. Alege verde, rosu, portocaliu, galben cand combini culorile alimentelor si te vei convinge de gustul minunat si aspectul inedit. Pe un frigarui pot fi 1-2 cuburi din:
 
  • Cuburi de piept de pasare sau creveti
  • Palarii de ciuperci
  • Broccoli sau conopida
  • Rondele de dovlecei si vinete
  • Cat mai mult ardei gras de diverse culori

 

Ce sosuri merg la gratar?

 

 
In general merg sosurile picante sau dulci-picante, dar poti alege:
 
  • Sos tzatziki
  • Sos pesto din patrunjel si iaurt
  • Guacamole din avocado
 
 
 
 
 

 

Tags:
idei pentru gratar
gratar
gratar la iarba verde
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare