Imbunatateste-ti pozitia corpului ca sa slabesti

O pozitie buna a corpului inseamna, indirect, si pierderea unor kilograme in plus, asta pe langa beneficiile pe care le are pentru organism. Iata cum poti sa-ti imbunatatesti rapid postura corpului. 

Ce legatura are pozitia corpului cu slabitul? E adevarat ca n-o sa slabesti subit dupa ce tragi putin de umeri inapoi si ridici barbia, dar aceste schimbari duc la altele care iti vor fi de ajutor. De exemplu: 
 
- O pozitie buna a corpului te ajuta sa lupti mai usor cu oboseala data de multe diete, arata un studiu nou. 
 
- O pozitie buna ajuta la cresterea increderii in sine, iar asta se vede imediat, chiar daca kilogramele sunt tot acolo. 
 
- O pozitie buna a corpului imbunatateste mobilitatea pentru ca atunci cand stai drept muschii tai lucreaza mai eficient. Asta te ajuta sa-ti imbunatatesti nivelul de confort si sa fii mai activ in timpul intregii zile. 
 
 

Cateva modalitati prin care sa-ti imbunatatesti postura 

 
1. Corecteaza-te singura
 
Asaza-te in fata unei oglinzi si corecteaza-ti singura pozitia corpului. Lasa-ti greutatea pe ambele picioare, varful capului sa fie in prelungirea coloanei vertebrale si trage de umeri putin inapoi. Daca tii cont sa ai o pozitie buna macar 3 - 5 minute pe zi, vei vedea ca iti vei corecta inconstient postura
 
2. Fa exercitii 
 
Yoga este cel mai bun sport care te poate face constienta de corpul tau, de pozitia pe care o ai tot timpul si care, prin exercitii, te ajuta sa arati mai bine. Si orele de Tai Chi sunt potrivite in acest sens, dar si exercitiile de pe Youtube pe care le poti face acasa. 
 
3. Sutienul potrivit 
 
Un sutien care nu ti se potriveste iti poate da dureri de spate si va face ca sanii tai sa se lase prea devreme. Un sutien bun, in schimb, va fi mult mai confortabil si iti va oferi suport in partea de sus a corpului. Citeste aici cum iti alegi bustiera perfecta pentru sport
 
4. Foloseste tehnologia 
 
In ziua de azi, tehnologia ne ofera solutii la aproape orice problema, asa ca putem avea baza in ea si cand vine vorba despre pozitia corpului. Lumo Lift este un dispozitiv care se aplica pe stern si care vibreaza atunci cand te cocosezi, iar UpRight functioneaza pe acelasi principiu, doar ca se aplica pe spate. 
 
Foto: Flickr.com.
Tags:
corp
pozitie
postura
spate
slabit
greutate
sutien
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare