Pentru imunitate

Vremea rece pune la incercare sistemul imunitar. Ce poti face pentru imunitate? Sa mananci! Dar nu orice ci varza, varza de Bruxelles, conopida si broccoli. Cel putin o leguma in fiecare zi.

Am spus de zeci de ori, dar voi continua sa repet: sanatatea trece prin farfurie. Daca manaci ce trebuie si, mai ales cand trebuie, o mare parte din probleme, inclusiv racelile si virozele specifice sezonului rece si umed, o sa treaca pe langa tine fara sa te atinga.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Varza, varza de Bruxelles, conopida si broccoli sunt ideale pentru imunitate si asta datorita unor compusi specifici si a unei concentratii mari de sulf pe care toate aceste legume o contin.

Sulful functioneaza ca un antiviral natural, foarte activ daca atinge anumte concentratii in organism. Iar cele patru legume asta fac, cresc concentratia de sulf natural din organism si impulsioneaza sistemul imunitar.

Toate aceste patru legume au capacitatea de a stimula secretia de mucus la nivelul mucoaselor aparatului respirator, activeaza procesele imune de la nivelul tubului digestiv si cresc imunitatea generala. Si asta nu este tot. Aceste patru legume au ca efect si stimularea regenerarii epiteliale la nivelul pielii.

In ceea ce priveste efectele asupra sistemului imunitar si beneficiile pentru imunitate, cele patru legume determina cresterea activitati si a reactivitati limfocitelor.

Tags:
Pentru imunitate
varza
varza de Bruxelles
conopida
broccoli
sulf
vitamine si minerale
alimentatie sanatoasa
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare