In Dubai copiii sunt platiti ca sa slabeasca

Stiti povestile in care seici bogati plateau in stanga si in dreapta greutatea oamenilor in aur, ei bine, autoritatile din Dubai au luat expresia si o folosesc intr-o campanie de scadere a numarului de copii cu probleme de greutate.

Campania desfasurata cu succesul anul trecut, se aplica acum pe copii. Conceptul este simplu – cei care se inscriu in campanie primesc o unchie de aur, echivalentul a 42 de dolari, pentru fiecare kilogram pierdut. Mai mult, familiile cu copii, primesc dublu.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Emiratele Arabe au platit anul trecut peste 750 de mii de dolari adultilor care au participat la campanie si au reusit sa slabeasca.

Motivele care au dus la cresterea obezitatii in randul copiilor sunt aceleasi pe tot globul : fast-food-ul si lipsa de miscare.

Ingrijorator este faptul ca si copiii sub 14 ani sunt incurajati sa slabeasca. Pentru a primi recompensa materiala, fiecare participant trebuie sa fie mai slab cu 2 kilograme in decurs de 2 luni. Obiectivul este criticat de nutritionisti, care sustin ca este o stacheta mult prea inalta pentru un copil iar dezavantajele unei slabiri rapide pot fi mai mari decat beneficiile.

Programul dureaza in sine doua luni, prea putin – sustin nutritionistii, care spun ca o slabire sanatoasa are loc gradat, in mai multe luni sau chiar ani.
600 de familii s-au inscris deja in programul derulat in Dubai, un program care vrea sa promoveze un stil de viata sanatos, care sa duca eventual la scaderea in greutate.

Gandul a publicat recent un dosar amplu despre obezitatea in randul copiilor din Romania. Sub titlul "Alexandra Grasa" puteti citi despre lupta unei adolescente din Romania cu kilogramele, stereotipurile si batjocura.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic spune ca unui copil ar trebui sa i se explice cateva principii de baza despre ce inseamna o dieta echilibrata incepand cu varsta de 6 ani.

 


 

Tags:
In Dubai copiii sunt platiti ca sa slabeasca
Dubai
program slabire cu bani
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • mihai
    1. mihai 31.07.2014 12:22

    Ce dracu e aia "unchie de aur"? Bine ca nu a scris "unghie de aur" desi poate asa sa coste 42 de dolari. Daca totusi e vorba de uncie aceasta valoreaza cam 1.300 de dolari.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare