Incearca slabirea cu painea aperitiv din banane

Secrete 10.10.2018 dietetik
Bananele nu sunt atat de banale cum cred majoritatea. Pe langa faptul ca sunt destul de gustoase si satioase si sunt acele fructe ce pot fi luate peste tot cu tine, iata ca au si o textura aparte care ne permite sa preparam tot felul de mancaruri sanatoase. Un alt avantaj ar fi faptul ca ne ajuta sa gasim varianta sanatoasa la fiecare aliment sau mancare nesanatoasa si plina de calorii goale. Asadar, un consum regulat de banane ar fi un prim pas spre un regim alimentar sanatos si echilibrat. 
 
Exista inca multe persoane care au probleme cu kilogramele si se feresc sa consume banane si asta pentru ca le considera nocive din cauza continututlui de fructoza. Realitatea este ca exista multe diete de slabit pe baza de banane si combinatii din banane si se crede ca favorizeaza o slabire de  3-4 kilograme pe saptamana fara efort sau infometare. Mai mult decat atat, cantitatea de fructoza care face ca numarul de calorii sa nu fie atat de mic ca in cazul altor fructe nu ar trebui sa fie impediment si spunem asta pentru ca ofera rapid senzatia de satietate si nu va fi nevoie sa mancam prea multe banane numai la o masa. Mentionam ca acea senzatie de satietate se mentine cel putin 2-3 ore, asa ca nu vei fi tentat sa mananci tot felul de gustari nesanatoase de prin oras.
 
In cazul in care credeai ca avantajele s-au terminat sa stii ca te inseli si spunem asta pentru ca bananele pot fi un real ajutor pentru pofticiosii si gurmanzii care nu isi pot controla pofta pentru dulciuri. Multi nu cunosc faptul ca zaharul rafinat din majoritatea produselor de pe piata este nociv cu adevarat si pe langa faptul ca da dependenta poate provoca diverse inflamatii si anomalii celulare ce duc in timp la aparitia diverselor tipuri de cancere. Consumand banane iti va fi mult mai usor sa iti controlezi poftele exagerate, iar acesta este un pas important pentru a avea rezultate minunate si rapide in orice dieta de slabire. Cred ca cei care vor sa slabeasca, dar le este greu cunosc foarte bine aceste aspecte si stiu foarte bine ca orice dieta esueaza dupa mai putin de 3-4 zile.
 
Despre banane mai trebuie sa stii ca au un aport ridicat de fibre de cea mai buna calitate si de aici si senzatia rapida de satietate, aproape toate vitaminele si mineralele necesare organismului si antioxidanti puternici. Cand consumi o banana este ca si cum ai consuma suplimente alimentare de cea mai buna calitate. Este mult mai usor sa faci o imunizare si sa previi carentele nutritionale consumand banane.
 
Multi cred ca din banane se pot pregati doar simple salate de fructe combinate, porridge, terci cu ovaz si banane, inghetata, creme pentru prajituri si clatite americane, dar in cadrul acestui articol vei descoperi cum poti inlocui painea din faina alba de grau cu ajutorul bananelor. Asadar, cu ajutorul bananelor vei putea prepara o paine delicioasa tip chec.
 
 
 

Cum se prepara painea din banane tip chec?

 
Iata despre ce este vorba:
 
  • 3 banane coapte – alege banane mari
  • 1-2 cani de faina de naut, hrisca, cocos sau poti alege faina alba integrala (nu alba simpla)
  • 2-3 linguri de stevie  - alege indulcitor natural si nu zahar rafinat
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingurita de sare kosher sau Himalaya
  • 3 lingurite de praf de copt (15 grame)
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • Jumatate de cana de lapte vegetal (lapte de cocos, lapte din seminte de canepa decorticate, lapte de migdale, etc.)
  • 3 lingurite de ulei de cocos
  • 3 linguri de seminte de chia – pastila de slabit a veganilor
  • 3 linguri de apa

 
Asa se prepara minunata paine din banane:
 
1.Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
 
2.Ai nevoie de un bol suficient de adanc in care sa adaugi faina, indulcitorul natural, zaharul brun, sarea, scortisoara si praful de copt. Amesteca bine tot.
 
3.Dupa cum poti observa, reteta nu este pe baza de oua, fiind una vegana 100%, asadar ouale vor fi inlocuite de semintele de chia. Se pregatesc separat intr-un bol mic cu apa fierbinte ca sa se formeze o pasta gelatinoasa.
 
 
4.Faramiteaza bananele la blender cu laptele vegetal si uleiul de cocos. Se amesteca apoi cu bolul de faina si restul.
 
5.Compozitia se toarna in tava de copt si se lasa 60-70 de minute.
 
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
slabirea cu banane
paine din banane
paine aperitiv din banane
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare