Incepe dimineata cu bruschete crocante cu salsa din guacamole - energie, satietate si slabire

De ce sa te complici cu mancaruri grase si complicate la micul dejun cand poti alege 1-2 bruschete crocante cu salsa din guacamole? Sunt rapide, crocante, absolut delicioase si favorizeaza arderea caloriilor inca de dimineata. Poate nu stii, dar metabolismul este mai alert in prima parte a zilei, astfel ca se recomanda sa mancam ca niste regi la micul dejun. Nu uita ca este singura masa din care ne luam energia necesara pentru o zi intreaga. Daca vrei sa scapi de 3-4 kilograme intr-o saptamana poti consuma acest fel de bruschete in fiecare dimineata, dar si la gustarile dintre mesele principale ale zilei.
 
In strainatate, salsa din guacamole face furori chiar daca este un fel de mancare specific mexicanilor. Veganii si vegetarienii iubesc aceasta salsa si asta pentru ca aduce organismului proteine vegetale de calitate, grasimi sanatoase Omega-3 si Omega-6, fibre, antioxidanti puternici si vitamine si minerale. Poti inlocui lejer ouale, carnea, lactalele si branzeturile daca vrei si tot te vei simti satul pentru cel putin 2 ore. Daca nu iti vine a crede poti testa pe propria piele si te vei convinge.
 
Salsa nu este atat de cunoscuta in Romania pe cat ar merita, dar cand o vei descoperi nu te vei mai satura de ea. Este absolut delicioasa incat creaza dependenta si nu este de mirare ca este atat de usor sa slabesti. Exista multe feluri de salsa, iar daca vrei poti da note usoare picante si sa te joci cu ingredientele. 
 
Sa vorbim in mare despre avocado. Este un fruct confundat deseori cu o leguma, are o culoare frumoasa de verde crud, dar multi se feresc sa-l consume crezand ca are un gust neinteresant. Ei bine, acest lucru se intampla in cazul celor care nu stiu sa aleaga aceste fructe. Secretul este sa alegi avocado copti ca sa castigi o pasta cat mai cremoasa si cu gust pregnant. De asemenea, este cel mai indicat cand vine vorba de procesul de slabire si asta pentru ca te ajuta sa capeti talie de viespe si sa elimini toata grasimea abdominala si aspectul de burta umflata.
 
 
 

Cum se prepara salsa din guacamole sau salsa avocado?

 

Aceasta cura de slabire este una obisnuita, dar de mare efect. Vei folosi putine ingrediente si destul de accesibile, asa ca nu va fi o problema sa ti le procuri. Salsa guacamole este reteta ideala pentru persoanele lenese sau mult prea ocupate care isi doresc insa sa manance sanatos si sa slabeasca fara efort. Iata ce ingrediente trebuie sa folosesti:
 
  • 2 avocado medii si copti (se taie pe jumatate, se scoate samburele, se scobesc inauntru, iar pasta obtinuta se adauga intr-un bol inalt de sticla)
  • 2-3 rosii  - le tai cuburi
  • 2 linguri de seminte de chia – benefice in procesul de slabire si tratarea bolilor
  • Zeama de la 1 lime sau 1 lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi – tocati
  • 1 catel mare de usturoi – vei unge feliile de paine rumenite cu el
  • 1 ceapa rosie taiata cuburi
  • 2-3 linguri de porumb
  • 1 ardei iute fara samburi tocat
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat tocat
  • Frunze de salata
  • Puitna branza feta - optional

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pasii de preparare sunt cat se poate de simpli:
 
1.Pregateste 1-2 felii de paine din seminte pe care sa le rumenesti la cuptorul cu microunde, tigaie sau cuptorul de aragaz. 1-2 minute sunt suficiente. Poti pregati mai ulte felii daca vrei sa ai bruschete o zi intreaga la indemana.
 
2.Ia un catel de usturoi si unde feliile de paine rumenite.
 
3.In bolul de sticla piseaza mai bine pasta de avocado si adauga restul ingredientelor. Amesteca bine.
 
4.Adauga 2-3 linguri din salsa obtinuta pe feliile de paine si decoreaza cu patrunjel si frunze de salata.
 
O persoana care vrea sa slabeasca trebuie sa consume timp de 5-7 zile bruschete de acest gen in fiecare dimineata si la gustari (1-2 felii la o masa) alaturi de un smoothie proaspat din legume. Vei observa ca digestia se va imbunatati, te vei simti usor, energic, iar daca iti faci analize la colesterol vei fi surprins sa afli ca rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare.
 
 
Nu este nicio problema daca alegi sa consumi si cafea dimineata, dar ai grija sa folosesti 1-2 cuburi de zahar brun.
 

 

Tags:
bruschete crocante
salsa din guacamole
energie si slabire cu bruschete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare