Incepe ziua cu bomboane din hrisca ce ajuta la slabit - afla cum le prepari!

Alimentatie 13.07.2018 dietetik
Atunci cand ai oscilatii de greutate si te straduiesti mereu sa ajungi la silueta dorita stii ca dulciurile nesanatoase nu au ce cauta in meniul zilnic. Nu doar ca sunt bombe calorice din cauza continutului mare de zahar rafinat si iti aduc multe kilograme in plus, dar iti afecteaza si sanatatea. Pentru pofticiosi insa este foarte greu sa stea departe de dulciuri si ajung sa fie frustrati in curele de slabire. Acesta este si motivul pentru care multe diete esueaza. Avem insa o solutie si pentru pofticiosi si anume bomboanele din hrisca. Da, ai inteles bine!
 
Aceste bomboane din hrisca sunt cu adevarat inedite si cu siguranta nu le gasesti prin magazinele bio sa le cumperi si cu atat mai putin prin supermarket-uri. Se prepara din hrisca acasa si nu-ti ia mai mult de 20-30 de minute. Dintr-o singura cana de hrisca poti prepara nu mai putin de 20 de mingiute dragalase, care iti vor delecta toate simturile. Hrisca este destul de cunoscuta in curele de slabire pentru ca este foarte eficienta, contine doar 100-120 de calorii la 100 de grame si contine o multime de nutrienti esentiali pentru organism.
 
Daca si pe tine te incanta bomboanele fara coacere, trebuie sa incerci si reteta aceasta. Nu doar ca te ajuta sa-ti potolesti poftele periodice de dulce si nu-ti afecteaza silueta, dar iti tratezi si carentele de vitamine si minerale, iti imbunatatesti digestia, slabesti si iti detoxifiezi organismul. Ele pot fi servite atat ca gustare simpla intre mesele principale ale zilei, dar si in combinatii cu porridge la micul dejun sau salate sanatoase.
 
Multe persoane inca nu stiu exact ce este hrisca si o confunda cu o cereala precum fulgii de ovaz de exemplu, dar nu este deloc asa. Este vorba de semintele de la o planta care creste cu precadere in Rusia, dar si prin cateva tari orientale. Pentru ca nu este o cereala nu contine nici gluten, iar cei care au intoleranta pot sta linistiti si sa se bucure de toate preparatele minunate din hrisca si trebuie sa spun ca sunt destul de multe si variate.
 
 

Cum se prepara bomboanele din hrisca?

 

Oricat de complicat ar parea in prima faza, hrisca se prepara foarte usor. Ori se fierbe precum semintele de quinoa ori se hidrateaza precum semintele de chia. In al doilea caz sa stii ca nu devine o pasta gelatinoasa precum chia, dar in schimb se umfla pentru ca absorb multa apa. Pentru reteta cu bomboane vom avea nevoie sa hidratam hrisca, adica sa o tinem intr-un vas cu apa rece cat sa o acopere pe timp de noapte. Daca te hotarasti sa prepari maine reteta, te poti apuca de pe acum sa pui hrisca la hidratat. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
 
  • 1 cana de hrisca coapta (o gasesti la punga in magazinele bio sau plafare)
  • Apa – iti dai seama la ochi cam cata trebuie
  • 1 cana de fulgi de cocos
  • Coaja de la o lamaie – pentru o aroma exotica
  • Jumatate de cana de migdale sau alune de padure – faramiteaza
  • Jumatate de cana de curmale – ca sa nu folosesti indulcitori sau zahar rafinat
  • 1 lingura de scortisoara
  • Putin lapte de cocos – optional

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pasii de preparare sunt chiar simpli:
 
1.Intai trebuie sa te ocupi de hidratarea hriscai, iar a doua zi sa o scurgi bine de apa.
 
2.Curmalele se pun la fiert cateva minute la foc mic cat timp scurgi hrisca cu o strecuratoare/sita. Poti opri focul cand apa incepe sa clocoteasca. Lasa-le pe aragaz la racit ca sa fie numai bune la preparare.
 
3.Migdalele sau alunele de padure se maruntesc si se adauga in blender ca sa obtii o pasta groasa.  Adauga si putina apa ca sa aiba aspect de crema. Iti dai seama la ochi daca trebuie sa mai completezi cu migdale sau daca chiar este nevoie de apa sau lapte de cocos. Nu uita sa adaugi si hrisca scursa in blender dupa ce se faramiteaza complet migdalele.
 
 
4.Ai nevoie de o lingurita cu ajutorul careia vei crea niste mingiute perfecte pe care le vei trece prin fulgii de cocos. Trebuie sa fie micute ca sa poata fi mancate repede ca o bomboana Rafaello.
 
5.Aseaza bomboanele intr-un platou si tine-l la frigider pentru o ora ca sa se intareasca.
 
 
Poti consuma oricand aceste bomboane din hrisca.
 
 
 

 

Tags:
hrisca
bomboane
hrisca la slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare