Incepe ziua cu piftele din fulgi de ovaz – slabire si mentinere

Despre fulgii de ovaz consumati la micul dejun sub forma de porridge sau terci ai auzit cu siguranta, dar sigur nu stiai ca poti prepara si chiftele cu ajutorul lor. Multe persoane iubesc chiftelele clasice din carne tocata, dar cine este la cura de slabire si mentinere nu poate abuza de ele. Alternativa noastra ar fi piftelele din fulgi de ovaz ce pot fi consumate in orice moment al zilei si in orice cantitate. Este o mancare ideala pentru persoanele ocupate dar care vor sa aiba un regim alimentar cat mai sanatos si credem ca sunt printre putinele piftele care necesita un timp asa mic pentru preparare. Ai doua variante de a gati aceste piftele si anume la cuptor daca vrei sa fie lipsite de ulei si cu mai putine calorii, dar le poti prepara si la tigaie neaderenta cu ulei. La varianta numarul doi, chiftele vor fi oricum mult mai sanatoase decat chiftelele clasice la tigaie.
 
Nu credem ca este cineva care sa nu iubeasca chiftelele si asta pentru ca merg alaturi de orice mancare, pot fi consumate cu tot felul de sosuri, merg si la salate, brunch-uri, aperitive, sandvisuri si ce mai doresti. Cu doua chiftele turtite poti inlocui 2 felii de paine care ingrasa la un sandvis sau un mic aperitiv si trebuie sa stii ca cele propuse de noi inlocuiesc carnea perfect ca aspect si consistenta.
 
Fulgii de ovaz sunt ideali la slabire si pot fi consumati intr-o multime de moduri. Mai sunt numiti pastila de slabit alaturi de taratele de ovaz si trebuie sa stii ca sunt exceptionali pentru digestie, curatarea tractului intestinal, protectia contra canceurlui de colon si de stomac si ajuta chiar si la echilibrarea nivelului de colesterol si zahar din sange. O cura cu fulgi de ovaz te va ajuta in mod cert sa-ti imbunatatesti analizele periodice.
 
Inainte de a pregati aceste chiftele trebuie sa stii ca fulgii de ovaz trebuie alesi cu grija si anume sa fie cat mai fini si mici, iar daca nu gasesti in magazin astfel, ii poti faramita in punga acasa cu ajutorul unui sucitor. Pasul urmator este sa-I hidratezi cam 30-35 de minute in apa fierbinte. Important este sa devina pufosi si sa se inmoaie 100% ca sa poti forma compozitia pentru piftele. 
 
Chiftelele din fulgi de ovaz pot fi incadrati in categoria mancarurilor vegane 100% si asta pentru ca nu vei folosi oua, pesmet, faina alba si carne de nici un fel. Iata asadar ca veganii si vegetarienii se pot bucura de aceste chiftele deosebite, dar si persoanele care postesc si vor sa manance cat mai sanatos si consistent.
 
Chiar daca nu consumi carne la aceste chiftele, este cazul sa stii ca nu exista sursa mai buna de fibre digestive decat acesti fulgi si mai contin diverse minerale, vitamine si antioxidanti. Au o putere exceptionala de a absorbi toate grasimile, toxinele si caloriile din corp.
 
 
 

Cum preparam chiftelele din fulgi de ovaz?

 
Nimic complicat, asa cum dadeam de inteles si la inceputul articolului. Ingredientele sunt ieftine si la indemana si nu necesita prea multe cunostinte gastronomice. Vei avea nevoie de:
 
  • 2 cartofi mari si cruzi sau 3 medii – poti folosi cartofi albi sau chiar dulci daca vrei o culoare mai inedita pentru chiftelele tale - vezi aici 4 salate din cartofi care nu ingrasa
  • 250 de grame de fulgi de ovaz fini asa cum specificam in randurile anterioare
  • Cativa catei de usturoi (4-5) – poti inlocui cu usturoi pdra daca nu iti place mirosul pregnant de usturoi crud
  • 250 ml de apa fierbinte
  • 3 linguri de drojdie inactiva – o gasesti in magazinele bio si nu numai
  • 1 lingura de boia dulce sau curry
  • Sare si piper dupa gust
  • 1-2 legaturi de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • Putina ceapa deshidratata – pentur un gust dulceag (optional)
  • Ulei de care ai

 
Pasii de preparare:
 
1.Fulgii de ovaz trebuie hidratati in apa asa cum am spus anterior.
 
2.Cartofii cruzi se dau prin razatoare, usturoiul se faramiteaza si la fel si patrunjelul si mararul. Te poti juca cu tot felul de mirodenii si ierburi aromatice.
 
 
3.Amesteca fulgii inmuiati cu tot ce ai faramitat.
 
4.Cu mainile ude incepe a forma piftelele.
 
 
5.Se prajesc in ulei la tigaie, 2 minute pe o parte si cealalta. Sau 15-20 minute la cuptor.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
piftele din fulgi de ovaz
slabire si mentinere cu fulgi de ovaz
piftele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare