Incepe ziua cu tartar din dovlecei – consistent, light si bun la dieta

Ne-am obisnuit doar cu legume precum rosiile si castravetii si uitam ca mai sunt si alte legume pe piata care ne merita atentia. Este cazul dovlecelului sau zucchini despre care daca ai sti cat este de sanatos si versatil, l-ai include zilnic in regimul alimentar. La 100 de grame are doar 15 calorii si spre uimirea multora poate fi consumat chiar si crud. Seamana foarte bine cu castravetii, doar ca este de dimensiuni mai mari si vine la pachet cu nutrienti mai speciali. Veganii nu concep un regim alimentar sanatos fara dovlecei in meniu, iar cei care isi doresc sa slabeasca si apoi sa-si mentina silueta trebuie sa-l descopere si ei. Intr-o luna poti slabi si 7-8 kilograme daca consumi dovlecei in mod regulat. Plus de asta, il gasesti in piata si magazine la preturi destul de mici.
 
Dovlecelul este printre putinele legume cu o consistenta atat de mare si cu o forma inedita care permite prepararea multor feluri de mancare. Includem aici supele crema, chips-urile in forma de rondele cu care le poti inlocui pe cele clasice si cu multe calorii si chimicale, salate de cruditati, mancarica din dovlecel si alte legume, rulouri, sandvisuri, pizza vegana, paste naturale in forma de dovlecel taiat in spirala cu un aparat special, dar accesibil si lista poate continua la nesfarsit. O mancare ne-a atras insa atentia in mod special si asta pentru ca este combinatia perfecta intre carne slaba, legume si verdeturi si poate fi consumata in orice moment al zilei. Seamana cu un tort, dar poate fi confundata si cu un aperitiv inedit.
 
Nu mai mentinem suspansul si iti vom dezvalui ca este vorba de tartar de dovlecei, o reteta care face furori atat in restaurantele elegante de la noi din tara, dar mai ales in strainatate. Cand te gandesti la aceasta mancare o poti asocia si cu clasica salata boeuf care imbina tot felul de alimente si are o forma de tort. In cazul de fata vom combina doar ingrediente sanatoase.
 
Aceasta mancare este perfecta in cura de slabire si mentinere. Pe langa faptul ca dovlecelul care putine calorii incat nici nu merita sa le luam in considerare, mai contine si 90% apa si restul consta in fibre de calitate, minerale, vitamine, antioxidanti si proteine vegetale, dar mai sunt si alte aspecte care il recomanda in procesul de slabire.
 
Putini stiu ca dovlecelul este un dusman de temut pentru grasimea abdominala si sa nu uitam ca foarte multe persoane se confrunta cu ea si orice ar incerca pentru combatere, pare ca nimic nu functioneaza. 
 
In plus, aceasta leguma este un real ajutor si in ceea ce priveste sanatatea. Poti scapa de colesterolul rau, grasimea viscerala sau grasimea din jurul si interiorul organelor interne si elimini toate toxinele din organism. Mentionam aici substantele toxice datorate medicamentelor, alimentatiei ultra-procesate, tutunului, alcoolului si asa mai departe. Stim cu totii ca sunt chimicale care se acumuleaza de ani intregi in organismele noastre si este destul de greu sa le elimini complet.
 
 
 

Cum se prepara tartarul din dovlecei sau zucchini?

 
Pare complicata reteta, dar in fond este cat se poate de simpla. Mai mult decat atat, este o mancare practica in sensul ca se prepara repede si poti pregati o cantitate mai mare care sa te tina cateva zile bune. Trebuie sa stii ca gradul de consistenta este asa ridicat incat te vei satura din doar cateva linguri.
 
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 dovlecel mare (zucchini) – se taie cuburi foarte mici
  • 1 ceapa rosie – se faramiteaza
  • 1-2 rosii medii – se taie cat se poate de marunt
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 castravete
  • 1 legatura de patrunjel – se faramiteaza
  • 1 legatura de marar – se faramiteaza
  • 1 conserva de ton in apa sau somon file afumat sau piept de pui fiert – orice ai alege ai grija sa tai marunt  - afla aici dieta cu peste si salata - minus 1 kg pe zi
  • Sare si piper dupa gust

 
Amesteca intr-un bol toate ingredientele maruntite, amesteca bine si fixeaza pe un platou tartarul. Ai nevoie de o lingura mare cu care sa asezi umplutura in forma de cerc si mai adaugi restul sub forma de straturi. Foloseste-te de un bol sau un bol  de sticla ca sa tai o forma perfect rotunda.
 
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
dovlecei
tartar
bun la dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare