Stiai ca poti sa faci inghetata cremoasa si fara sa adaugi smantana sau unt? Secretul este sa folosesti avocado si lapte de cocos, doua ingrediente care contin grasimi sanatoase si foarte multi nutrienti.
Cum prepari inghetata de capsuni cu lapte de cocos si avocado?
Ingrediente:
- 4 fructe de avocado;
- 2 cutii de 200 ml de lapte de cocos;
- 2 linguri suc de lamaie;
- 4 linguri miere.
- 2 cani de capsuni;
- migdale, fistic sau nuci maruntite (optional).
Mod de preparare:
1. Pune cutiile de lapte de cocos la frigider cu o seara inainte de a face inghetata.
2. Curata fructele de avocado si taie-le cuburi mai mici. Amesteca-le in blender cu 2 linguri de miere si o lingura de suc de lamaie. Adauga si laptele de cocos, insa ai grija sa scurgi apa care se formeaza pe langa lapte.
3. Spala capsunile, toaca-le si amesteca-le in blender cu 2 linguri de miere si o lingura de suc de lamaie.
4. Pune in recipiente compozitia cu avocado si adauga peste ea crema de capsuni. Amesteca putin, cat sa creezi o combinatie de culori cat mai placuta, apoi baga recipientele la congelator.
5. Orneaza inghetata cu fistic, nuci maruntite sau bucatele de ciocolata.
Pofta buna!
Sursa foto: pastrychefonline.com.
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves