Ingrasare dupa sarcina

Am avut o sarcina pornita cu44kg si terminata cu 63 kg am alaptat 1 an si am slabit pana la 47 kg si am facut bilanul sanguin si totul este in regula .ce sa fac sa ma ingras ma simt cam obosita? MULTUMESC

Raspuns:

Nu cunosc  inaltimea dumneavoastra, dar probabil sunteti subponderala. Starea de oboseala poate ascunde carente vitamino-minerale.

Pentru o crestere in greutate sanatoasa, sunt cateva  sfaturi nutritionale care pot fi in folosul dumneavoastra  - trebuie sa aveti un program regulat al meselor, cu 3 mese principale si 3 mici gustari, cu alimente din toate grupele alimentare (carne - vita, pasare si peste - somon, macrou, oua, lactate integrale, cereale, leguminoase, fainoase, fructe si legume proaspete, lipide sanatoase din uleiuri  vegetale si oleaginoase - nuci, alune, migdale, seminte de floarea soarelui, dovlec.

Cateva exemple de mese si gustari ce pot ajuta in acest sens -  o cina alcatuita din mamaliguta cu branza  telemea degresata sau cas de oaie si putina smantana,  o gustare ce contine un mix de oleaginoase - cateva nuci, alune, migdale si de fructe uscate precum stafide, caise, smochine sau o cana cu lapte, miere si biscuiti din faina integrala, etc.

Principiul progresivitatii sta la baza unui program de crestere in greutate, in care se creste treptat aportul caloric, etapizat, pornind de la aportul caloric actual al dumneavoastra.

Pentru un program  medical nutritional de crestere in greutate , echilibrat, va astept la o consultatie, unde veti primi toate informatiile necesare pentru atingerea greutatii optime.

Tags:
ingrasare
sarcina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • emy
    1. emy 10.09.2012 23:47

    buna !mi-as dori foarte mult sa slabesc stiu ca trebuia sa-mi fi dorit asta de mai demult ca altfel nu se ajungea unde sa ajuns am 167 cm 22 ani si 74kg am inceput sa reduc din mancare si sa mananc cat de sanatos pot si asa am slabit 5 kg recunosc intr-un timp foarte scurt adica de o saptamana dar de atuci au mai trecut inca doua si nu am mai slabt deloc desi mananc din ce in ce alimente sarace in calorii...ma gandesc ca poate sa obisnuit corpul manand asa...apropo in fiecare zi fac plimbari lugi si alerte si cateodata mai si alerg ,,,,va multumesc!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare