Ingredientul natural care tine la distanta daunatorii si bolile ce-ti pandesc legumele din gradina

Daca vrem sa consumam legume si verdeturi cat mai sanatoase este necesar sa evitam utilizarea pesticidelor si a hormonilor. Nu doar ca ne impiedica sa beneficiem de nutrientii legumelor, dar contin anumite substante ce pot duce la formarea diverselor tipuri de cancere, alergii, iritatii si chiar dereglari hormonale. Exista diverse controverse care planeaza in jurul legumelor. Oamenii nu mai vor sa consume aceste roade ale naturii tocmai de frica substantelor toxice. Daca ne cumparam legumele din magazine si supermarketuri este necesar sa le spalam in cateva ape calde cu bicarbonat de sodiu pentru a mai neutraliza din substante.
 
Cel mai simplu este sa-ti cultivi propriile legume in frumoasa ta gradina pentru ca astfel te asiguri ca hrana este bio 100% si nu s-a intervenit cu diverse substante. Din pacate, exista vesnica problema a daunatorilor si bolilor, care impiedica legumele sa atinga maturitatea si sa-si pastreze prospetimea. Este cazul frunzelor de salata, a rosiilor, castravetilor, cartofilor si lista poate continua. Vestea buna este ca putem sa ne preparam acasa propriile solutii, care nu ar afecta deloc legumele sau propria sanatate. Marele secret consta in utilizarea drojdiilor fermentate. Costa putin si se gaseste peste tot, dar rezultatele asupra legumelor te vor uimi.
 

Cum ajuta drojdiile la prevenirea bolilor si daunatorilor legumelor?

 

In primul rand, daunatorii sunt atrasi de legume pentru a se hrani atat cu bucati din ele, dar si cu bacteriile, fungii si ciupercile care se depun pe frunze si flori. Stiu ca acum te simti putin confuz, avand in vedere ca pana si drojdiile sunt de fapt niste bacterii, dar fac parte din categoria celor bune, care se hranesc doar cu bacteriile rele si fungi. Fara indoiala, drojdiile reprezinta cea mai buna metoda care poate fi folosita atata la radacina cat si pe frunzele legumelor si diverselor verdeturi si plante. 
 
Vei observa ca acestea vor deveni mai viguroase, mai bogate, culorile vor fi mult mai intense si vor fi lipsite de orice boala sau daunator. Cu toate ca drojdia poate fi folosita pe orice leguma sau planta, s-au remarcat rezultate deosebite mai ales in cazul castravetilor si rosiilor, care sunt cel mai greu de protejat, dar si cele mai consumate legume.
 
 
 

Care este reteta completa pe baza de drojdii?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vei fi surprins cat de simpla este reteta. Trebuie doar sa tii cont de cativa pasi si vei obtine cea mai puternica si eficienta solutie pentru legume. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 15 grame de drojdii uscate
  • 15 linguri de zahar
  • 4 litri de apa
 
Acum ca stii care este reteta, trebuie sa fii atent la anumite detalii. Apa se fierbe strict la temperatura de 38 de grade Celsius ca sa nu omori drojdiile, care sunt niste organisme vii pana la urma. Cand apa atinge temperatura necesara se adauga drojdiile si zaharul, se amesteca bine, dupa care se lasa la fermentat la temperatura camerei timp de 5-10 ore. Depinde cat de repede iti trebuie amestecul. Pe parcursul acestor ore, vei observa ca drojdiile isi vor mari volumul exact ca in cazul aluatului. Daca nu ai un vas de 4 litri, poti folosi un cazan sau ceva asemanator. Sfatul meu este sa-ti prepari cu o zi inainte solutia ca sa o poti folosi a doua zi, seara.
 
 

Cum se utilizeaza solutia pe baza de drojdii?

 

Inainte de folosire, solutia pe baza de drojdii se dilueaza in 6 litri de apa. Poti folosi o galeata mare pentru amestec si apoi o poti folosi. Depinde de tine ce ustensile preferi pentru stropirea legumelor. Stropirea nu poate avea loc oricum, ci seara inainte de apusul soarelui, pentru ca atunci planta poate absorbi o parte mai mare din nutrienti si nici nu vor fi infierbantate de la razele solare din timpul zilei.
 
 
Media pentru stropirea legumelor si a verdeturilor este de 10-16 zile, dar se poate si mai des daca planta o cere. Rosiile, de exemplu, se stropesc la 15 zile, iar castravetii la 10-12 zile. Tine cont ca plantele trebuie udate bine inainte de stropire pentru a facilita o actiune mai buna. 
 
Este important sa stii ca rezultatele se vor observa imediat, dar un aspect imbunatatit considerabil al legumelor il vei observa dupa 5-6 zile
 

 

Tags:
legume din gradina
daunatorii si bolile ce pandesc legumele
ingredient natural
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare