Ingrijirea pielii gatului

Infrumusetare 20.07.2017 dietetik
Gratia si feminitatea unei femei sunt mult mai bine puse in valoare de un gat frumos si un decolteu elegant, care sunt completate si de o bijuterie aleasa. Ne-am obisnuit sa acordam mai multa atentie tenului, neglijand partea cu gatul si decolteul. Nici macar la demachiere, multe dintre noi nu se gandesc sa curete si sa hidrateze zona. Sa nu uitam ca aici pielea este foarte subtire si este expusa zi de zi radiatiilor solare si radicalilor liberi. Cat de bine s-ar mentine o femeie la fata stiti ce-i da de gol varsta? Gatul si decolteul. Aceste zone nu ai cum sa le ascunzi sub tone de machiaj, asa ca trebuie sa le ingrijesti daca vrei sa se mentina ferme si tinere cat mai mult tiimp.
 
Pentru ca pretuim frumusetea naturala, ne-am gandit sa va propunem niste trucuri de ingrijire pentru zona gatului si a decolteului, care vor ajuta pielea delicata de acolo sa fie neteda si supla dupa cum urmeaza:
 
 
  1. Evita sa cureti zona gatului si a decolteului cu produse pe baza de alcool, care usuca pielea. Recomand mai degraba un lapte demachiant sau produse pe baza de apa si ulei si nu pe baza de alcool.
  2. Evita baile si dusurile fierbinti, care usuca pielea si slabesc tesuturile. Incearca cu apa de vara si alterneaza cu apa rece, ca sa pui sangele in miscare. Pe timpul zilei cand ne simtim transpirate, recomand utilizarea servetelelor umede hidratante cu ajutorul carora sa se stearga delicat pielea. Atentie! Nu frecati pielea. Dupa ce faceti baie sau dus, in functie de tipul pielii alegeti crema potrivita pentru zona gatului si a decolteului. Pentru piele grasa, ar trebui o crema matifianta, iar pentru o piele uscata, recomand o crema onctuoasa si grasa. In cazul pielii ridate si mature, se recomanda doar utilizarea cremelor antirid, ce contin coenzima Q10.
  3. Cum pe piata exista o gramada de produse destinate ingrijirii tenului sa stii ca exista si produse destinate zonei gatului, respectiv seruri de reintinerire, tonice, ape termale pe baza de spray
  4. Faceti masaj usor pielii gatului si pieptului de jos in sus. Nu bruscati pielea. Eventual plesniti pielea putin cu buricul degetelor sau cu palmele. Niciun tratament si nicio crema nu va functiona  daca nu faceti masaj, care are rol de stimulare a circulatiei sangelui si de tonifiere a muschilor.
  5. Faceti exercitii usoare de gimnastica ca sa scapati si de barbia dubla. Fiind o zona sensibila si subtire, este predispusa la acumularea grasimilor. Recomand sa se faca miscari usoare de rotire a gatului sus-jos sua stanga-dreapta.
  6. Ca sa eviti formarea ridurilor, mentine o pozitie dreapta mereu si tine pieptul in fata, iar barbia sa fie in vant.
  7. Nu dormi pe o perna din material moale, pentur ca va favoriza aparitia ridurilor atat pe fata cat si pe gat si decolteu
  8. Aplicati masti naturale din ingrediente la indemana, care hidrateaza si vitaminizeaza pielea ridata.  De asemenea, sunt bune si pentru prevenirea ridurilor si poti apela oricand la ele. De regula, se folosesc banane, mere, castraveti, rosii, ulei de masline si multe altele. Variantele sunt nelimitate.
  9. Incercati sa limitati expunerea prelungita la soare si utilizarea excesiva a solarului, deoarece imbatranesc pielea cu cle putin 10 ani si veti fi predispuse si la aparitia cancerului de piele. Cumpatarea se recomanda in orice lucru pe care il facem. Ai grija sa folosesti lotiuni solare cu protectie ridicata cu 30 de minute inainte de expunerea la soare, dar si in timpul expunerii la piscina sau la mare.
  10. Consuma zilnic 2 litri de apa pentru hidratare profunda din interior, pentru ca va ajuta sa va mentineti tinere si frumoase
  11. Vara consuma multe fructe si legume pentru hidratare. Recomand chiar si sucurile din fructe pentru detoxifiere, care va ajuta sa aveti o piele frumoasa si sa eliminati toxinele din organism. Aceste sucuri va ajuta sa va hidratati complet si partea buna este ca le puteti lua oricand la dumneavoastra in geanta.
  12. Inainte si dupa exercitiile la sala, aveti grija sa va spalati bine pielea din zona gatului si a decolteului si sa o hidratai cu o crema emolienta.
 
*Nu sunt multe reguli de care trebuie sa tineti cont, asa ca nu va fi greu sa impresionati cu un gat frumos si atragator.
 
Patrati-va gratia si frumusetea naturala!
 
Vei tine cont de aceste trucuri?

 

Tags:
ingrijirea pielii gatului
ingrijire piele
trucuri de ingrijire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare