Inlocuieste sarea si piperul. Despre ce planta crezi ca este vorba?

Secrete 26.02.2018 dietetik
Cand vine vorba despre condimente, exista multe voci care nu le recomanda in procesul de slabire sau din cauza anumitor boli. De regula, se crede ca nu sunt indicate condimentele iuti precum piperul in cazul celor care se confrunta cu probleme ale stomacului, precum reflux gastric, gastrita sau ulcer, iar la capatul celalalt ar fi sarea, un condiment destul de controversat. Unii spun ca zilnic se recomanda o mica cantitate de sare gratie nutrientilor, dar altii o interzic cu desavarsire, iar asta din cauza ca poate favoriza retentia de apa in tesuturi, poate accentua celulita, iar in timp poate duce la aparitia dementei sau la bolile cardiovasculare.
 
Exista totusi multe persoane care adora atat gustul de sare cat si gustul de piper si cu toate ca stiu foarte bine si partile negative, tot nu se pot abtine sa nu le foloseasca din plin in mancare. Oricat ne-am stradui sa folosim o cantitate mica, mereu tindem sa punem mai mult. Ce-i drept, sarea si piperul sunt niste condimente deosbite si scot din banalitate orice mancare. Cu trecerea anilor si imbatranirea, este clar ca nu ne mai permitem luxul de a exagera cu sarea, iar asta din cauza ca efectele negative s-ar observa imediat si ne-ar strica starea de spirit mereu. Nu mai zic ca batranii sunt si mai predispusi la aparitia dementei din cauza sarii decat tinerii, pentru ca au organismul slabit.
 
Astazi vreau sa va vorbesc despre o planta care pare sa fie mana cereasca in bucataria oricui. Este vorba despre tarhon. Aceasta planta simpla si banala in aparenta, poate inlocui cu succes sarea, piperul si chiar otetul. Este o minune culinara. Te poti bucura de aromele care iti plac, dar care inainte iti faceau rau, iar in plus poti castiga si beneficii pentru sanatate, intrucat tarhonul este popular pentru proprietatile terapeutice. In cazul in care credeai ca atributele pozitive s-au terminat, te-ai inselat. Planta aceasta stimuleaza si pierderea kilogramelor si poti abuza de ea in fiecare zi.
 
 
 

 Ce are in compozitie tarhonul?

 

Tarhonul poate inlocui cu succes si suplimentele alimentare. El contine aproape toate vitaminele si mineralele necesare organismului, iar in plus si un aport ridicat de antioxidanti puternici, respectiv flavonoizi, care il recomanda in prevenirea cancerului, a inflamatiilor si a infectiilor. In concluzie, este foarte util la casa omului.
 
 

Cum imbunatateste sanatatea tarhonul?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Beneficiile sunt atat de multe incat nu apuc sa le enumar pe toate, dar ma voi axa pe cele mai importante si anume:
 
1.Detoxifiaza organismul in cel mai scurt timp
 
2.Are efect diuretic gratie proprietatilor detoxifiante
 
3.Imbunatateste sistemul nervos, astfel ca te vei putea bucura de o buna concentrare si putere de retinere (sarea normala nu ar face decat sa favorizeze dementa)
 
4.Te scapa de bolile digestive, iar digestia va fi mai alerta. Acest lucru  va impiedica acumularea usoara a caloriilor si vei putea uita de balonare, constipatie si diaree
 
5.Reda pofta de mancare (poate fi de ajutor cand esti depresiv si nu poti manca sau cand esti racit si nu ai pofta de mancare, iar cand vine vorba de dietele bazate pe legume si verdeturi poate fi de mare ajutor ca sa te atraga gustul lor pana te obisnuiesti)
 
6.Organismul tau va primi un boost de energie, care iti va prinde bine pe tot parcursul zilei
 
7.Kilogramele in plus vor incepe sa dispara ca prin magie
 
8.Te ajuta sa reduci stresul gratie proprietatilor antioxidante; de asemenea, asta ajuta si la intarzierea procesului de imbatranire
 
 

Cum poti folosi tarhonul pentru beneficii?

 

Sigur iti va placea ceea ce iti voi spune. Tarhonul este planta minune care poate fi folosita in absolut orice mancare sau bautura si poti face abuz de ea in fiecare zi. Un lucru este sigur. Nu te vei plictisi niciodata de tarhon gratie aromei deosebite, care aduce atat cu sarea cat si piperul, dar si otetul. Cine ar fi crezut ca este posibil asa ceva? Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Doar gusta tarhonul si convinge-te singura!
 
 
Foloseste cu incredere tarhonul atat crud cat si inabusit in salate, supe, smoothieuri din legume si fructe, paste dietetice, carne slaba, mancarica de legume, ceaiuri, etc. Variantele sunt nelimitate. In ceea ce priveste consumul de ceai, poti bea zilnic 2-3 cani in care sa pui si putina zeama de lamaie. Cu siguranta nu ai mai baut un ceai asa inedit.
 

 

Tags:
sare
piper
planta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare