Inot, deci slabesc

Am reinceput sa merg la bazin. De trei ori pe saptamana, fug in pauza de pranz si ma scufund timp de jumatate de ora in apa. Fac cate ture pot cu un singur scop : inot, deci slabesc.

Pana acum am ajuns la 10 ture complete de bazin, pe care le fac in vreo 15 minute. Nu stiu daca e mult sau putin. N-am instructor si inot de capul meu, dar cred ca o fac bine pentru ca nu m-au vizitat inca durerile de spate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Inotul ma relaxeaza si ma tonifiaza in acelasi timp. Fantastic melanj. Imi simt toti muschii implicati si simt pe haine cum imi modeleaza apa corpul. In plus mi-am dezvoltat rezistenta si acum nu mai gafai dupa primul set de scari urcate.

Dau mersul la sala pe o jumatate de ora de inot , fara regrete. De ce ? Va mai amintiti orele de fizica si partea cu fortele de rezistenta ? Ei bine ? Cine opune mai multa rezistenta, apa sau aerul? Evident prima. Nu o face de o data sau doua ori ci chiar de 15.

Asadar arzi de trei ori si jumatate mai multe calorii prin inot decat arzi intr-o plimbare prin parc. Asta da afacere!

Daca nu iti place sa faci ture de bazin poti apela la mici trucuri care te ajuta sa slabesti la piscina. Ce faci cand ai obosit de la atata inotat ? Te odihnesti calcand apa. Ei bine, si asta e un exercitiu care te ajuta sa arzi calorii

Vei slabi mai rapid si iti vei tonifia corpul daca incepi sa calci apa puternic in reprize de 30 de secunde pe care le alternezi cu pluta pentru inca 30 de secunde. 30 de astfel de miscari echivaleaza cu arderea a 300 de calorii.

V-ati saturat sa tot tremure carnea pe voi cand purtati fusta ? Si eu, e dizgratios dar avem un exercitiu si pentru picioare mai ferme. Se numeste “blender” si se face in felul urmator. Intrati in apa pana la talie si incepeti forfecari puternice de 10 pana la 15 ori.

Inot, deci slabesc iar cand nu dau ture de bazin tot in apa imi modelez muschii. Ai incercat pana acum ?

 

Tags:
Inot
deci slabesc
regim de viata sanatos
bazin
forfecari
fitness in apa
tonifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare