Intelege beneficiile consumului de ghimbir!

Secrete 14.05.2009 Madalina Stama

Cel mai nou raport despre beneficiile consumului de ghimbir transforma aceasta planta intr-un aliment de baza in dieta anticancer, impiedica dezvoltarea si raspandirea tumorii. Cum  este posibil ca o planta sa aduca atatea beneficii organismului? Ei bine, raspunzatori pentru imbunatatirea starii de sanatate sunt niste compusi chimici numiti uleiuri volatile, care printre altele confera gustul usor picant al ghimbirului.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Aceste uleiuri stimuleaza organismul sa secrete mai multe sucuri digestive si ajuta la neutralizarea  acizilor din stomac, care dau senzatia de usturime, greata si diaree.
Ghimbirul este de asemenea un decogestionant natural, actioneaza impotriva histaminelor, ceea ce il transforma intr-un medicament natural, recomandat in tratarea racelii.

 

Exista cateva studii care sustin beneficiile consumului de ghimbir in medicina traditionala. Acestea sunt:
-doua studii care au avut ca tema consumul de ghimbir de catre femeile insarcinate, au aratat o ameliorare a simptomelor de greata, prezente mai ales dimineata. Iar amestecul de radacina de ghimbir a fost mai eficient decat placebo. Probabil unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de ghimbir este acesta. Ca o adaugare la eliminarea simptomelor de greata de la o raceala banala, ghimbirul poate fi utilizat cu succes in tratamentul simptomelor de greata si voma, de la chimioterapie si sarcina, dar si cele aparute in urma unei interventii chirurgicale.

 

Cateva studii sugereaza ca o doza sigura si eficienta pentru tratarea senzatiei de greata si voma aparuta in primele luni de sarcina este de 1 gram pe zi, luat nu mai mult de 4 zile.
Testele au scos la iveala faptul ca ghimbirul detine proprietati prin care poate reduce severitatea si durata senzatiei de ameteala de-a lungul sedintelor de chimioterapie, cu toate ca nu s-au observat efecte asupra senzatiei de voma.

 

-un studiu de clinica a aratat ca radacina de ghimbir previne raul de mare mai bine decat placebo. Asa ca daca ai la tine o portie de orez chinezesc cu ghimbir....
-studiile pe animale au aratat ca ghimbirul previne si incetineste dezvoltarea tumorii canceroase. Ceea ce reprezinta poate cel mai mare beneficiu al consumului de ghimbir. Doar este bine stiut faptul ca aceasta boala face multe victime si nici macar tratamentul medicamentos nu poate ajuta, ce-i drept depinde fiecare caz in parte ca de altfel si de tipul de cancer. Insa si in acest caz se pune accentul pe o alimentatie sanatoasa.

 

Tags:
ghimbir
colesterol
raceala
artrita. greata
ameteala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare