Invata sa prepari norisori din oua – gata in 5 minute

Secrete 16.01.2019 dietetik
Ouale sunt absolut delicioase si sunt destul de versatile cand vine vorba de prepararea lor si includerea lor la diverse mancaruri. Din pacate, cei care vor sa slabeasca se feresc de ele, crezand ca aduc probleme cu ficatul si ca ingrasa. Realitatea este ca orice aliment sanatos consumat in moduri nesanatoase si in cantitati prea mari aduce probleme in loc de beneficii, iar ouale fac parte din aceeasi categorie. Dupa cum bine stii, omleta este absolut delicioasa, dar sa nu uitam ca se face cu ulei si prin prajeala. De ouale fierte tari probabil te-ai plictisit, asa ca avem pentru tine o idee exceptionala de a prepara ouale, este perfect sanatoasa si slab calorica, nu exista risc de probleme de sanatate sau ingrasare indiferent de cantitate si face furori in afara in randurile persoanelor cu un stil de viata sanatos.
 
In cadrul acestui articol vei invata sa prepari ouale sub forma de norisori si poti prepara cate vrei, avand in vedere ca totul este gata in 5 minute. Nu va trebui sa folosesti accesorii de bucatarie, ulei si nici nu ai nevoie de tigaie sau forme de gatit. Este mult mai simplu decat te-ai fi asteptat si nu ai nevoie de timp sau talente culinare exceptionale.
 
Suntem siguri ca de acum inainte vei consuma ouale numai in acest mod si asta pentru ca merg exceptional la orice mancare si in orice moment al zilei fara sa punem problema bolilor de ficat, a colesterolului marit sau a ingrasarii. Iti poti incepe ziua cu aceste “oua vesele”, dar sa stii ca ele merg consumate si ca gustari si chiar la cina daca doresti, la salate sau pe peste la grill sau piept de pui la grill. Norisorii din ou se aseaza pe carne si va semana cu o bruscheta mare si colorata.
 
Daca vrei sa-ti impresionezi si musafirii in perioada sarbatorilor sau la anumite ocazii speciale, nu vei da gres cu ouale-norisori, dar sa stii ca iti poti bucura si copii cu ele. Nu toti copiii se dau in vant dupa oua, dar aceasta este cea mai nostima si sanatoasa solutie sa-i faci sa manance.
 
Un alt avantaj de care trebuie sa tii cont este faptul ca iti poti pregati acesti norisori din oua de fiecare data cand te simti trist sau stresat. Aspectul lor inedit iti vor da o stare de bine si vei uita ce te stresa inainte de consum.
 
 

Cum preparam norisori din oua?

 
Ingredientele de care ai nevoie sunt la indemana, deci nu ai piedici la prepararea mancarii. Ai nevoie doar de:
 
  • 4 oua mari (sau mai multe in functie de cati norisori vrei sa pregatesti)
  • 1 lingurita de sare (daca vrei un tip de sare mai sanatos alege sarea kosher sau Himalaya) – dar merge orice tip de sare
  • Pentru decorare la final – patrunjel, marar, oregano, rozmarin, fulgi de chilli, etc.)
  • Condiment curry, turmeric sau boia iute sau dulce – daca vrei o nota potrivit de iute in stil mexican (sa stii ca si culoarea va fi spre galben-rosiatic)

Citeste si Galbenusul sau albusul - afla care este mai sanatos!

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pasii de preparare sunt urmatorii:
 
1.Ai nevoie de 1 bol usor inalt, un mixer puternic de bucatarie, un platou lung, o tava de cuptor si hartie de copt.
 
2.Sparge ouale intr-un vas inalt si culege cu grija galbenusurile fara sa le spargi si aseaza-le cu o paleta pe platou. Poti avea 4 galbenusuri sau mai multe.
 
3.In vasul cu albusul ramas adauga o lingura de sare si amesteca tot cu mixerul pana obtii o spuma alba, pufoasa si usor cremoasa.
 
4.Aseaza hartia de copt pe tava de copt si preincalzeste cuptorul.
 
 
5.Ai nevoie de o lingura mare acum. Ia cate o lingura plina varf din compozitia cu crema de albus si aseaza in forma rotunda pe hartia de copt. Cu fundul lingurii creeaza in centrul norilor albi o scobitura rotunda si usor adanca.
 
6.Lasa spuma alba la cuptor pentru 3 minute la o temperatura mica spre medie.
 
7.Scoate tava cu norisorii albi si adauga in centru cu grija cate un galbenus de ou pentru fiecare norisor. Se mai lasa la cuptor inca 3-4 minute la o temperatura mica spre medie.
 
 
Si gata norisorii! Merg consumati peste salatele de cruditati, platourile haiducesti vegane cu legume la grill, sandvisuri vegane, burgeri, shaorma vegana si chiar in combinatie cu sunca slaba si bacon.
 
 

 

Tags:
norisori din oua
oua
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare