Ca tot a venit vorba de anghinare zilele trecute, m-am gandit sa va si recomand o reteta cu aceasta leguma, destul de putin cunoscuta la noi. Am ales una simpla, anghinare cu lamaie, cimbru si usturoi, o reteta pe care am aflat-o de la celebrul Jamie Oliver.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline;
- 1 catel de usturoi tocat marunt;
- o lamaie;
- 8 bulbi de anghinare;
- 1 mana de cimbru proaspat;
- sare si piper negru macinat;
- 1 cub de unt;
- o jumatate de pahar de vin alb sec.
Mai intai se curata anghinarea, aceasta fiind de altfel partea cea mai complicata parte a prepararii. Cum se face? Se taie tulpina si varful anghinarii si se indeparteaza primele straturi de frunze, pana se ajunge la cele moi. Miezul anghinarii se scoate cu o lingurita si se arunca. Ca sa nu se innegreasca, anghinarea trebuie tinuta in apa cu lamaie.
Dupa ce terminati cu anghinarea, se caleste putin usturoiul intr-o tigaie de teflon, atentie, nu foarte mult, sa nu se arda, dupa care se adauga coaja de lamaie rasa, cam o jumatate de lingurita. Se adauga anghinarea taiata in sferturi, sare, sucul de la lamaie, vinul sec, cimbrul si se lasa sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute. Spre final adaugati cubul de unt, mai fierbeti putin si gata.
Se poate servi garnitura la carne sau se poate consuma simplu, cu un orez alaturi si o salata.
Pofta buna!
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves
1 Comentarii
Anghinarea este o delicatesa gastronomica si un detoxifiant natural excelent ,https://produseitalia.wordpress.com/2018/04/10/anghinarea-delicatesa-gastronomica-si-planta-curativa-antica/