Jamie Oliver, retete in 30 de minute (II)

Jamie Oliver a dovedit ca este posibil ca, in doar 30 de minute, sa pregatesti acasa, o cina gustoasa, cu trei feluri de mancare, pentru toata familia. Dietetik ti-a prezentat o prima lectie de bucatarie rapida (aici), iar acum o lansam pe a doua.

Retetele de mai jos, instructiunile de preparare si, fundamental necesare, ordinea opratiilor sunt prezentate de Jamie Oliver  in cartea sa „Masa in 30 de minute”. Undeva in carte Jamie Oliver spune: "Daca  tot trebuie sa mancam de trei ori pe zi, zi de zi, pana murim, macar sa mancam lucruri bune!"

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Regulile de baza, pentru a putea pregati o cina gustoasa, in doar 30 de minute sunt: organizare perfecta in bucatarie, ingredientele potrivite, de preferat alimente de sezon, plus toate trucurile si sfaturile lui Jamie Oliver, pentru o maxima eficienta.

Ce gatim? Pui in sos de mustar, cartofi frantuzesti, salata de spanac si un delicios desert cu cafea si inghetata. Toate ingredientele sunt pentru 4-5 portii. Asa cum am procedat si la prima serie de retete „gata in 30 de minute”, am verificat toate retetele. Concluzia mea: simple, foarte gustoase si destul de usor de facut. Secretul reusitei, in ceea ce priveste timpul alocat pragatirii acestor preparate, sta in respectarea pasilor si intercalarea operatiilor.

Nici de data aceasta nu am terminat in 30 de minute. La fel ca la prima experienta, am avut nevoie de 40 de minute pentru ca totul sa fie gata. Spalatul frunzelor de salata, pregatitul puiului si desertul mi-au luat mai mult timp decat a apreciat Jamie Oliver. In rest, totul a mers perfect, fara incidente si fara surprize.

PASUL UNU (cinci minute) – pregatirea ingredientelor.
Pentru puiul in sos de mustar: doi, trei piepti de pui, fara oase, dar cu piele, doua fire de praz, 3-4 catei de usturoi, o lingurita de rozmarin si/sau cimbru uscat, o lingurita-doua de faina, trei linguri de mustar de foarte buna calitate, dulce, un pahar de vin alb, doua linguri de smantana, ulei, sare, piper (si boabe si macinat).
Pentru cartofii frantuzesti: un kilogram de cartofi, frumosi, sanatosi, care sa mearga eventual cu tot cu coaja, o ceapa rosie mare, o lingurita de pudra de nucsoara, doi catei de usturoi, 200 de grame de smantana, cimbru uscat, o frunza de dafin, cateva linguri cu parmezan ras, sare, piper.
Pentru salata de spanac: o salata verde proaspata, circa 200-300 de grame de frunze proaspete de spanac, o legatura de marar si una de patrunjel, ulei, sare, piper, sucul de la o lamaie.
Pentru desert: o lingura cu ness, trei linguri de zahar pudra, 6-8 biscuiti din cereale, o cana de cirese sau visine congelate sau din compot, 500 de grame de inghetata de vanilie de buna calitate.
 

 

Pui cu sos de mustar

Tags:
nutritie sanatoasa
gastronomie
mancare gatita
Jamie Oliver
sloow food
alimente de sezon
retete
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • gabi
    1. gabi 01.06.2012 14:25

    poate ca se fac in 30 de minute (daca ai facut si un drum la magazin sa iei toate cele necesare si daca ai spalat ianinte toate ingredientele - 1 ora pe putin ) , dar la cate vase se folosesc pentru preparare tot tarziu ajungi in pat....

  • miua
    2. miua 29.11.2013 10:56

    Este cel mai delicios fel de mancare! O mancare asa aromata nu am mai mancat...am mancat la cineva si mi-a zis ca e de la jamie oliver. Va multumesc ca am regasit-o aici. Felicitari!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare