La cirese!

In acest week-end va poftesc la cirese! Printre cele mai iubite fructe ale inceputului de vara, ciresele sunt in egala masura o bucurie pentru toti. Asa ca va chem sa mergem la cirese, pentru ca acestea sunt nu doar printre cele mai gustoase fructe ci si un adevarat  aliment-medicament. Dar cui nu-i plac ciresele?

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Originar din Asia Occidentala, ciresul a ajuns in Europa adus de romani. Ciresele nu sunt doar rosii. Exista multe soiuri. Unele se coc devreme in mai, altele la mijlocul lui iunie. Exista cirese galbene si rosii, dulci sau amare.

Ciresele sunt foarte bogate in vitamina C si E, contin vitamine din complexul B, provitamina A si multe minerale: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, o serie de antioxidanti specifici si acid pantotenic. Beneficiile pe care le aduc sanatatii sunt sustinute, in plus, si de puternica actiune detoxifianta si depurativa, ajutand extrem de eficient la eliminarea toxinelor din organism, dar au si capacitatea de a normaliza tranzitul intestinal. O cura de cirese se recomanda si in cursul dietelor care urmaresc scaderea in greutate, pentru ca au putine calorii (in 100 de grame de cirese sunt doar 65 de calorii), iar peste  70% din compozitia lor este apa. O cura de cirese o sa-ti faca pielea sa straluceasca!

Cura de cirese este recomandata tuturor, dar mai ales celor care au probleme renale si hepatice, diferiti compusi specifici continuti de cirese fiind capabili sa normalizeze si sa echilibreze functia acestor organe. Ciresele au capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sange si imbunatateste circulatia sangelul la nivelul celor mai mici vase (al capilarelor), acolo unde are loc schimbul efectiv de substante intre sange si celule, fapt care explica puternicul efect detoxifiant al acestora.

Va chemam la cirese si pentru faptul ca aceste fructe simpatice sunt indicate celor care sufera de anemie. Foarte bogate in provitamina A (intr-o 100 de grame se gaseste jumatate din doza zilnica necesara), o cura de cirese duce la echilibrarea nivelului de vitamina A in organism cu toate beneficiile pe care aceasta o aduce, mai ales atunci cand provine din surse naturale, scrie About.com.

Toate acestea sunt cel putin tot atatea motive care sustine chemarea noastra de a merge la cirese! 

Tags:
la cirese
cirese
vitamine
minerale
dieta pentru scaderea in greutate
calorii
anemie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare