Lamaia e buna la toate

Imi plac lamaile de mor si nu stiu cum se face ca ma imprietenesc cu oameni care au pasiuni la fel de galbene. Jeanette de exemplu, aka Dietetik 2, mananca lamaie pe paine, nu glumesc deloc. Ea stie cel mai bine ca lamaia e buna la toate.

     

Ce te faci insa cu toate cojile care se strang in casa dupa festinul cu lamai ? Initial le aruncam dar mai nou, le-am gasit tot felul de utilitati.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Stiati ca intr-o lamaie folosita ramane in general suficient suc care poate fi folosit la diverse activitati casnice ? Uleiul din coaja de lamaie e perfect in bucatarie si nu dezamageste nici cand vine vorba de ten.

Iata ce puteti face prin casa cu coaja de lamaie.

Puteti curata petele de grasime din bucatarie. La mine se gasesc intotdeauna rafturi murdare sau tigai pline de ulei. Dati o sansa sucului de lamaie inainte de a pune mana pe produsele de curatat traditionale si apoi spuneti-mi daca nu sunteti multumiti.

In lipsa de burete, puteti presara sare peste o jumatate de lamaie si apoi curatati zonele unsuroase. Ain’t that fun ?

Nu stiu cum arata cuptorul vostru cu microunde, dar al meu e de-a dreptul slinos.  Resturile lipite de peretii lui, de fiecare data cand mai sare cate ceva din farfuria pusa la incalzit, ma fac cu nervii. Frec si frec si frec, fara izbanda.

Tot lamaia imi vine in ajutor. Puneti coaja de lamaie intr-un bol umplut pe jumatate cu apa. Puneti-l la microunde timp de 5 minute si lasati aburii sa napadeasca interiorul cuptorului apoi curatati usor cu o carpa.

Miroase urat cosul de gunoi ? Radeti niste coaja de lamaie in sac si mirosul de gunoi nu va va mai deranja deloc.

Tot coaja de lamaie e buna si atunci cand vine vorba despre alimente. O puteti folosi, de exemplu ca sa nu se mai formeze cocoloase de zahar brun in borcan. Pur si simplu presarati niste coaja de lamaie in recipient.

Din popor stiu ca lamaia are efecte benefice asupra corpului. Toti avem din cand in cand coatele aspre. Nu trebuie decat sa le ungeti cu un amestec de suc provenind de la o jumatate de lamaie si bicarbonat de sodiu si ati scapat de probleme.

In fine, tot cu lamaie, puteti face un scrub de mai mare frumusetea. Amestecati o jumatate de cana de zahar cu coaja de lamaie si putin ulei de masline. Masati-va usor cu crema obtinuta pe corpul umed si apoi clatiti.

Coaja de lamaie e buna la casa omului!

Tags:
lamaia buna la toate
lamaie
nutritie sanatoasa
scrub organic
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 13.11.2010 23:44

    pt autoarea articolului: "imi place lamaia de mor"???????????? ce hal de exprimare jurnalistica e asta???? rusinica! tie cu siguranta nu ti se pare nimic in neregula...ca doar d-aia nici n-ai ezitat sa scrii asa..insa iti zic eu ca nu suna frumos deloc;) si nu de alta, insa de ce sa te risti cu o exprimare indoielnica cand sunt atatea moduri de a explica ca iti place ceva anume enorm!

  • Mariana
    2. Mariana 07.05.2011 13:03

    Foarte utile! Coatele mele sunt aspre,deci imi va fii foarte util!Multumesc! Week-end placut!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare