Laptele - arma alba de temut

Totul a inceput printr-un exemplu dat de prietenele omului, vacile. Cu ugerul mereu plin vacile au inceput sa-si foloseasca laptele de prisos pentru a se juca si ele de-a pistolul cu apa. Varianta adaptata s-a numit Ugerul Stropitor si a concurat pentru o buna vreme campionatele de pistoale cu apa tinute pe izlazul comunal.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

A venit apoi o vreme cand vacile s-au plictisit sa-si iroseasca laptele tot stropindu-se de zor, si asta pentru ca pana la urma era vorba de o activitate extrem de solicitanta. Impartite pe echipe, doua cate doua, bovinele ocheau cate un bou si il asaltau cu valuri de lapte crud care le curgea siroaie din ugerul strans cu botul de una din coechipiere. Pentru a nu pune ugerul murdar la gura se protejau cu frunze de pelin asezate pe bot, inspirate fiind de verisoara lor capra.

 

Sub numele de scena The Goat with three kids ea nu murea, cum face orice capra a vecinului de pe izlaz, ci fredona in plimbarile ei pe imas melodia care a consacrat-o «Frunze-n buze/Lapte-n tate ».

 

Multa si mare mirare a starnit jocul fetisist al vacilor in randul vacarilor care au ramas cu pistolul cu apa siroindu-le pe mana si cu gura cascata. Fix ca vitelul la poarta noua. Fix pe acel imas, in amurgul de vara oamenii si-au dat seama de descoperirea fenomenala. Laptele poate fi folosit ca arma alba.

 

S-au organizat campionate de stropit la tinta, de calibrat ugerul viteza si de rezistenta la tir. Iar castigatorii au primit misiunea de a folosi noua arma fix la portile Consiliului European.
Va amintiti desigur episodul recent in care fermierii belgieni au protestat la Bruxelles aducand vacile cele mai mari si frumoase cu munitia lor noua descoperita. In timpul luptei demne de ostenii lui Stefan cel Mare, cunoscut drept Etienne le Grand la ei in zona, au curs valuri de lapte. Inamicii cadeau sagetati in retina de picaturile de munitie alba, iar cei care nu fusesera loviti erau tarati de suvoaiele de lapte kilometrii intregi de-a lungul bulevardelor late din Bruxelles.

Tags:
lapte
arma
munitie
razboi
dietetic
vacari
vaci
capre
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare