Laptele, bautura ideala dupa efort

Laptele se dovedeste un aliment care tinde spre perfectiune. Este deja dovedit ca ajuta in curele de slabire si ca intervine eficient in topirea depozitelor grase. Mai nou s-a dovedit ca laptele este foarte eficient si in procesul de refacere a musculaturii, dupa efort. Nu spun eu asta, aceste sunt concluziile unor teste recente ale caror concluzii au fost publicate de MSNBC.

Teste cu pricina au dovedit ca laptele este alimentul ideal dupa un efort fizic intens, ca urmare a proportiei ideale intre carbohidrati, electroliti, calciu, vitamina D si zaharuri, la care se adauga doua tipuri de proteine - cazeina si zer, care nu exista decat in lapte.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Muschii afectati dupa o repriza de fitness, de exercitii aerobice, alergare, de mersul indelungat cu bicicleta sau de antrenamentele intense sunt calmati prin absorbtia de cazeina si zer din lapte, acestea fiind exact protinele de care fibra musculara are nevoie pentru a se reface, iar senzatiile neplacute de febra musculare se atenueaza considerabil. Si laptele degresat si cel integral actioneaza la fel.

Spre deosebire de bauturile pentru sportivi, care si ele au capacitatea de a reface rezerva de carbohidrati si electroliti, laptele nu are adaus de zahar si are in plus nutrienti naturali nu aditivi pentru gust si miros. Deci laptele este o alegere mai buna decat bauturile respective.

Si asta nu este tot. Laptele poate determina stimularea performantelor sportive, ajutand organismul sa ramana hidratat, pentru ca ramane in stomac un timp mai indelungat, decat apa. Un exemplu: Michael Phelps, unul din cei mai medaliati sportivi al Americii, care intre cursele din bazinul olimpic, ca energizant a folosit  lapte.

In loc de final merita facuta precizarea ca iaurtul si laptele batut sunt la fel de indicate si in refacerea fibrei musculare, si in sustinerea oricarui program de slabit. Asa ca sa facem fitness si sa bem lapte!

Tags:
Laptele
bautura ideala dupa efort
lapte
dieta pentru slabit
fitness
musculatura
febra musculara
cazeina
zer
energizante
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare