Laptele scoate calciul din oase?

Buna ziua! Sunt interesat de dieta vegetariana in general si citesc mult in acest domeniu.Am aflat astfel (si nu dintr-o singura sursa)ca laptele ,contrar a ce se spune prin media si a ce am fost invatati,SCOATE Calciul din oase...la fel ca si carnea...din cauza acidului fosforic prezent in cantitati mari in produsele de origine animala! Ce parere aveti? Multumesc!

Este adevarat ca este mai usor asimilabil calciu daca este ingerat intr-o relatie aproximativa de 2:1 fata de fosfor, laptele si derivatele lui avand o cantitate mai ridicata de fosfor decat cea indicata. Dovada sunt studiile realizate de doctorul american William Ellis in care se afirma ca, dupa mai mult de 25 000 analize de sange, s-a descoperit ca nivelul cel mai scazut de calciu il prezentau consumatorii de 4-5 pahare de lapte pe zi

.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In ceea ce priveste osteoporoza, este o boala des intalnita in tarile dezvoltate consumatoare de lapte, vazandu-se astfel efectul desmineralizant pe care il poate avea. Persoanele care introduc laptele mai tarziu in dieta, precum orientalii, sufera si ei de osteoporoza. Universitatea din Taipeh si Los Angeles justifica aceasta lipsa de calciu a chinezilor prin aciditatea tranzitorie produsa de excesul de proteine din lactate. 

In cazul in care va rezumati la doar 3 cani de lapte 1% grasime pe saptamana (cu cea mai mare concentratie de Ca), varianta de asigurare a cantitatii suficiente de calciu de

1 000-1 200 mg, este consumul saptamanal de sardine in ulei, somon, brócoli, migdale, legume uscate, tofu etc., alaturi de cateva raze de soare atat de importante pentru aportul de vitamina D.

Tags:
lapte
calcium
oase
dieta vegetariana
fosfor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare