Laptele, utilizari neasteptate

Fie ca iti place sau nu-ti place laptele acesta este un aliment care, practic, nu lipseste din nici o casa. Si este foarte bine, pentru ca laptele are utilizari neasteptate. Daca nu te interesaza calitatile de aliment ale laptelui, desi are capacitatea de a taia pofta de mancare, iare cele opt grame de proteine, dintr-un pahar de lapte sunt perfecte pentru a te ajuta sa mananci mai putin, poate te interesaze alte calitati ale laptelui care bazeaza pe proprietatile si compozitia acestuia.

Laptele este un balsam de exceptie si un ingredient de baza pentru mastile de par. Clateste-ti parul curat cu lapte, lasandu-l sa actioneze cateva minute. Clateste din nou si vei avea un par stralucitor si sanatos.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Laptele, bautura ideala dupa efort

Poti combina laptele praf cu apa pana rezulta o crema groasa, pe care sa o folosesti ca pe o masca de par. Lasa-o sa actioneze cel putin 15 minute.

Un pahar de lapte caldut este leacul perfect pentru durerile de cap si pentru mahmureala. Actiunea sa este complexa; aduce proteine, ceea ce inseamna energie, hidrateaza si contine amino-cisteina, care are capacitatea de a neutraliza acetaldehida care se produce dupa excesul de alcool.

Laptele este ingredientul perfect pentru a marina carnea de peste. Laptele face pestele dulce si suculent.

Orez cu lapte

Laptele poate repara crapaturile portelanurilor fine. Pune portelanurile care au fisuri sau crapaturi fine intr-o oala. Acopera cu lapte si pune pe foc. Cand clocoteste, da focul mic si lasa vasul pe foc inca o ora. Caolinul din care sunt facute portelanurile absoarbe, la temperatura inalta, calciul si mineralele din lapte si se reconditioneaza natural.

Laptele lustruieste natural tacamurile de argint. Pur si simplu curata tacamurile cu o carpa inmuiata in lapte. Poti sa folosesti si o pasta facuta din lapte praf si apa.

Laptele indeparteaza petele de cerneala. Cum? Pune in apa de spalat lapte fierbinte.

Laptele este unul din cele mai buna solutii pentru curatat pielea, fie ca este vorba de pantofi, haine de piele sau manusi. Curata obiectul cu o carpa moale inmuiata in lapte gras.

Masti cu lapte

Laptele curata si da stralucire lacului folosit la mobila veche si pretioasa.

Laptele este un fertilizator eficient. In plus are efect antifungic. Plantele tale de apartament vor fi fericite sa primeasca o ceasca cu lapte o data pe saptamana scrie ecosalon.com.

Ramane la libera ta decizie ce faci cu laptele din pahar!

 

Tags:
Laptele
utilizari neasteptate
lapte
proteine
dieta pentru scaderea in greutate
carne
balsam pentru par
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare