Lasagna simpla de vara

Cand este atat de cald afara nu-mi arde sa mananc pic de carne, asa ca aceasta reteta de lasagna merge perfect. Foile nu necesita fierbere, sosul la fel, orice numai sa facem cat mai putina caldura in casa. 

Ingrediente
  • 8 rosii coapte, taiate in doua 
  • 1 catel de usturoi 
  • 10 frunze de busuioc + 1/4 cana frunze tocate
  • 2 cani de branza ricotta 
  • 1 lingura si jumatate de ulei extravirgin 
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 dovlecei mari taiati subtire 
  • jumatate de pachet de foi de lasagna care nu necesita fierbere
  • jumatate de gulie
Incinge cuptorul in timp ce pui in blender rosiile, usturoiul, 10 frunze de busuioc, sare si piper si amesteci pana cand devin un sos. 
 
Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si caleste ceapa pentru 3 minute. Intr-un bol amesteca ricotta, putin ulei de masline, ceapa calita, sare si piper. 
 
Incepe sa asezi foile de lasagna. Primul strat trebuie sa fie de sos de rosii, apoi de foi peste care intinzi sos de rosii. Adauga un strat de amestec cu ricotta, apoi jumatate din cantitatea de dovlecei, gulie si busuioc. Mai fa un strat exact ca acesta si incheie cu un strat de foi de lasagna, sos si restul de ricotta. 
 
Coace lasagna pentru 30 de minute, acoperita, apoi da folia de aluminiu jos si mai lasa la cuptor inca 15 minute. Las-o sa se raceasca 10 minute, apoi serveste-o cu busuioc pe deasupra. 
 
Tags:
Lasagna
vara
rosii
busuioc
dovlecei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare