Laxativele si piederea in greutate

Secrete 06.07.2009 Madalina Stama

Laxativele provoaca o slabire temporara
Laxativele provoaca o slabire de scurta durata prin eliminarea apei, mineralelor si fibrelor, care nu pot fi digerate. Sunt periculoase pentru ca stimuleaza eliminarea apei de corp. Colecteaza practic toate fluidele din corp, acestea mai apoi sunt eliminate prin urina. De aici poti trage singur o concluzie: cand vrei sa slabesti nu te chinuiesti sa pierzi din fluide, ci din excesul de grasime.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este lesne de inteles ca laxativele provoaca o slabire fortata prin eliminarea fluidelor din corp, declansand o deshidratare severa, si dupa ce se termina tratamentul corpul revine usor-usor la greutatea de dinainte de administrarea laxativelor. Cand folosesti laxative pentru a slabi, acestea afecteaza organismul declasand o serie intreaga de efecte secundare. Ca sa slabesti trebuie sa pierzi din excesul de grasimi din corp si nu de fluide.

 

Apeland la laxative iti pui sanatatea in pericol, esti expus riscului de a avea probleme digestive, si odata cu timpul iti simti corpul tot mai slabit. Pe langa deshidratare se pot declansa si alte probleme de sanatate, cum ar fi dezechilibre severe de alimentatie si balonare, ca si efect al lipsei de apa din corp. Pentru ca isi doresc tare sa slabeasca, persoanele care apeleaza la laxative isi pun sanatatea in pericol doar ca sa atinga rezultatele dorite.

 

Apa si restul de fluide din organism sunt esentiale pentru o buna functionare a organismului. Acum iti poti imagina unde duce lipsa de apa din corp? Poti sa intampini probleme si atunci cand incerci sa te lasi. De ce spun cand incerci sa te lasi? Pentru ca obsedat fiind de felul in care arati ai face orice sa slabesti chiar si sa apelezi la metode mai putin sanatoase si daca constienzi pe parcurs asta, mai tarziu ti se poate parea de-a dreptul imposibil sa renunti la laxative, discutam aici de o perioada lunga de vreme in care s-au laxative.

 

Ca sa-ti revii dupa acest tratament trebuie neaparat sa observi unde ai gresit si sa nu mai repeti greseala, sa adopti o dieta sanatoasa si sa consumi destule lichide. Poti renunta la laxative consumand suficiente lichide. Asa cum am mai precizat si anterior efectul laxativelor este precum a unui burete, colecteaza toata apa din corp si o elimina, este o falsa impresie ca ai slabit, de fapt se pierde din apa si nu din excesul de grasime. Laxativele nu au niciun efect asupra grasimii din corp.

 

Tags:
laxative
pierdere in greutate
fluide
deshidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • Adriana
    1. Adriana 09.07.2009 20:09

    Nu va suparati,dar......ai foarte mare nevoie de laxative atunci cand exista problema constipatiei....asa ca nu avem de ales...intr-o oarecare cantitate suntem nevoiti sa folosim si astfel de ceaiuri ....deci ...nici nu stiu ce sa mai cred .....Chiar daca exista astfel de efecte secundare ,ceaiurile laxative chiar sunt bune pt prevenirea constipatiei.

  • madalinaS
    2. madalinaS 02.08.2009 19:36

    Adriana, subiectul este altul. Sunt persoane care abuzeaza de laxative pt a slabi. Nu vorbeam despre constipatie, stim cat de neplacuta este, da ajuta si ceaiurile si laxativele cand suferi de constipatie, daca stii cum sa le folosesti. Am stabilit acest subiect plecand de la premisa ca sunt persoane care se folosesc de efectul secundar al laxativelor pt a slabi.

  • eserela
    3. eserela 11.12.2009 02:31

    io am o prob majora ma constip doar la o saptamina es afara daca nu iau laxative ce ma sfatuitiva rog din suflet si asa iau kg in plus cred va rog ajutatima

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare