Le Beaujolais nouveau est arrivé !

News 18.11.2010 Andreea Pietrosel

Povestea vinului de Beaujolais e impresionanta. In fiecare an, in cea de-a treia joi a lunii noiembrie este lansat pe piata vinul obtinut din strugurii care s-au bronzat in soare anul acesta.


La Paris, dar si la Londra, la Londra, la New York, la Tokyo, iar mai nou si în multe orase din China, bautorii de vin asteaptà cu emotie ziua aceasta pentru ca acum este lansat pe piata noul vin de Beaujolais.
Nimeni nu are voie sà-l guste înainte de noaptea de miercuri spre joi, si înainte de miezul noptii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Gestul destuparii unei sticle de Beaujolais, primul vin care ajunge la Paris din recolta de struguri a anului, are ceva sacru. Ca si formula pe care a inventat-o un viticultor de geniu, George Duboeuf, acum in virsta de 77 de ani. "Le beaujolais nouveau est arrive!",  poate fi clasata printre cele mai productive pe plan comercial modial.


In primii ani sarbatoarea noului vin de Beaujolais, care nici macar nu este un vin foarte select, s-a limitat la Paris si la Franta.
Treptat însà moda a devenit planetara si
Franta exporta acum 15 milioane de sticle de Beaujolais.


In ce-i priveste pe producatorii de Beaujolais care încearca in fiecare an sa-si amelioreze calitatea, numarul lor ajunge la 3000 de viticultori. Vinul are insa o mare problema.
Are viata scurta.

Ca orice minune care dureaza doar trei zile, vinul de Beaujolais este baut in general in primele trei zile ale lansarii sale pe piata, dupa care cade in uitare. Il puteti folosi insa pentru o dieta scurta cu vin.


Deja viticultorii se gandesc la cea de-a treia joi a lunii noiembrie din anul urmator, vinul de Beaujolais va din nou asteptat cu nerabdare de gurile insetate. 

Tags:
Beaujolais
vin
Franta
marketing
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare