Cine nu tanjeste dupa o halba de bere mai ales in zilele calduroase? Pe piata exista tot felul de sortimente si marci, dar oare cat de sanatos este obiceiul de a bea bere? De regula, berea este asociata cu abdomenul umflat si poftele excesive pentru cele mai nesanatoase alimente, dar daca inveti sa o consumi corect poti avea doar beneficii. Desigur, avantajele au legatura cu berea naturala, nefiltrata si fara E-uri. Se crede ca drojdia fermentata pe cale naturala este plina de nutrienti necesari organismului care te hidrateaza si te racoresc in sezonul cald. In plus, berea te ajuta sa tii la distanta bolile cardiovasculare.
Cum se poate asa ceva? Pare greu de crezut ca berea poate tine la distanta bolile cardiovasculare si asta pentru ca este asociata mereu cu alimentele nesanatoase. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa. Cel putin asta arata studiile realizate atat pe persoane sanatoase cat si nesanatoase.
Cum ne ajuta berea sa prevenim bolile cardiovasculare?
Inainte de toate trebuie sa constientizezi faptul ca incidenta bolilor cardiovasculare este destul de mare in Romania, dar si in multe alte locuri de pe Glob. Se poate spune ca sunt unele dintre cele mai comune boli ale societatii si asta din cauza mancatului haotic si a vietii sedentare. Daca mai exista si predispozitie genetica sunt toate sansele sa te trezesti cu cheaguri de sange, ateroscleroza, osteoartroza, tensiune arteriala oscilanta si diverse alte probleme specifice.
Studiile realizate pe consumul de bere au fost realizate pe persoane de 20-30 de ani din Romania si s-au urmarit efectele dupa 1 ora de la consum, dar si dupa o luna de consum regulat. Concluzia a fost ca berea a scazut cu mult riscul bolilor cardiovasculare, iar asta s-a observat pe indicatorii specifici acestor boli.
Se pare ca un consum moderat de bere este cheia si sa avem grija sa consumam doar tipuri sanatoase si nefiltrate. Berea de calitate superioara face ca inhibitorul de distrugere a cheagurilor de sange deja formate sau care dau sa se formeze sa scada cu aproape 50% dupa 1 ora de la consum si cu 7% dupa 1 luna de consum. Acest inhibitor poarta numele de PAI-1. In plus, un alt indicator al bolilor cardiovasculare care a scazut este fibrinogenul. Acesta are de regula valori ridicate in cazul persoanelor cu ateroscleroza, o boala destul de grava si dureroasa.
Studiile ne-au mai aratat ca este foarte important sa acordam o mare atentie alimentelor si produselor pe care le consumam. Chiar daca avem o varietate de produse pe piata asta nu inseamna ca toate sunt sanatoase. Uneori chiar si alimentele sanatoase pot aduce probleme de sanatate daca sunt consumate in exces, iar cele care sunt menite sa ne usureze viata cat se poate de mult sunt bombe calorice. Daca mai adaugam si lipsa miscarii zilnice, cu siguranta te poti “abona” pentru boli cardiovasculare. Berea naturala este acel aliment considerat sanatos numai daca este consumat cu moderatie.

Sigur nu stiai, dar exista o legatura stransa intre bolile cardiovasculare, colesterolul marit si sedentarismul. Colesterul este grasimea depusa la nivelul vaselor de sange, care se pot infunda si ingreuna circulatia sangelui, iar daca mai esti si sedentar nu mai este decat un singur pas pana la sclerozarea arterelor mai ales daca fondul genetic exista. Toate aceste obiceiuri nesanatoase fac ca stratul protector al arterelor sa fie distrus complet in timp. Nu este de mirare ca incidenta acestor boli este asa mare.
Sa aflam mai multe despre berea de calitate superioara!
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Poate nu este chiar cea mai ieftina bere de pe piata si nici nu se gaseste chiar la orice colt de strada, dar cu siguranta merita sa o consumam regulat si moderat. Se obtine din drojdie supusa la procese naturale de fermentatie si are multi nutrienti, dar si din diverse alte ingrediente naturale. Aproape ca nu mai ai nevoie de suplimente alimentare, iar in plus vei castiga si antioxidanti puternici care vor curata organismul de toxine si vor trata inflamatiile din corp.
Atunci cand consumi bere de calitate trebuie sa eviti consumul de dulciuri rafinate si pline de zaharuri, fast food, bomboane, alune sau mesele mult prea copioase. In caz contrar, vei aduce organismului numai bombe calorice. Berea consumata corect nu afecteaza silueta, asa ca femeile pot sta linistite. Un consum corect inseamna cam 1 pahar/o halba/o doza de bere de calitate cam de 2-3 ori pe saptamana.