Legume care ingrasa mult si nu stiai

Secrete 22.08.2019 dietetik
S-ar crede ca doar dulciurile, grasimile si prajelile ingrasa, dar nu este deloc asa. Daca acestea trebuie evitate 100% pentru a avea un stil de viata sanatos, mai sunt si alimente sanatoase care sunt recomandate in dieta, dar care din pacate au cam multe calorii. Legumele ne sunt recomandate in fiecare zi pentru consum gratie nutrientilor pretiosi pe care ii contin, chiar si in curele rapide si sanatoase de slabire sunt indicate, dar nu oricine stie ca nu ne putem permite sa consumam orice tip de leguma la cura de slabire. Multe persoane pot incerca o cura de slabire bazata pe alimente vegetale si descopera pe parcurs ca pun si mai multe kilograme in loc sa slabeasca. Evident ca procesul de slabire poate parea dificil din acest punct de vedere, dar daca te documentezi mai bine cu privire la alimentele cu cele mai putine calorii de pe piata nu vei avea dezamagiri. Iti poti face o lista pe care sa o ai mereu pe frigider sau o poti lua si cu tine la cumparaturi si astfel nu vei fi tentat sa cumperi alimente neindicate la slabire sau pentru sanatate. In cadrul acestui articol vei descoperi toate legumele care ingrasa, dar vei gasi si recomandari pentru consum.
 
In mod normal, orice leguma este considerata sanatoasa pentru ca nu exista una care sa nu contina tot felul de fibre digestive, proteine vegetale, vitamine, minerale si antioxidanti puternici. Din pacate, chiar si alimentele sanatoase pot aduce kilograme in plus daca nu sunt consumate corect, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le eviti doar pentru simplul fapt ca unele au mai multe calorii sau nu. Secretul este sa le consumi rar si atunci doar in combinatii alimentare simple si sanatoase ca sa nu risti sa cresti aportul caloric si mai mult.
 
 

Legumele nerecomandate la cura de slabire

 
Sfatul nostru este sa le consumi pe timpul zilei si nu la cina cand digestia este deja lenta la fel ca si metabolismul si doar atunci cand vrei un plus de satietate la o masa. In fond, nu ai nevoie sa consumi mai mult de un pumn din astfel de legume la o mancare. Iti recomandam sa pregatesti legumele la aburi, cuptor sau grill, dar poti alege si varianta la conserva ca sa nu petreci mult timp sa le gatesti. Legumele cu multe calorii sunt urmatoarele:
 
Cartoful
 
Este o leguma de baza pe tot globul si nu prea o poti inlocui.Ofera energie si consistenta, iar gustul este minunat. Plus de asta aduce organismului multe beneficii consumat corect. Nu-ti recomandam cartofii prajiti in mult ulei la tigaie, dar in schimb poti consuma cartofi fierti cu diverse ierburi aromatice si mirodenii. Ti se va parea inedit sa adaugi condiment curry la cartofii fierti. Poti consuma cartofi de 1-2 ori pe saptamana si asta pentru ca doar un singur cartof contine 160 de calorii. Cartofii dulci au si mai multe calorii din cauza continutului de zahar pe langa amidon, asadar este bine sa-I consumi doar cand ti-e pofta.
 
 
Vanata
 
Numai o singura vanata contine 110 calorii, iar daca alegi sa o consumi in combinatii nepotrivite vei creste si mai mult aportul caloric. Cea mai cunoscuta mancare din vinete este salata tartinabila, dar trebuie sa folosesti doar iaurt grecesc cu putine grasimi in loc de maioneza. Cand consumi salata, nu folosi paine, ci felii de legume. Vezi aici 5 salate de vinete care nu ingrasa!
 
Mazarea
 
Pe cat este de gustoasa pe atat este de pacatoasa daca o consumi des si in combinatii cu sosuri grase. O singura cana de mazare are 60 de calorii.
 
 
Porumbul
 
Un stiulete de porumb are 110 calorii. Cand ti se face pofta de porumb poti alege porumb la conserva. La o manca  nu ai nevoie mai mult de 1-2 linguri de porumb ca sa dai culoare si savoare.
 
Fasolea uscata
 
Doar 100 de grame de fasole uscata are 200 de calorii. Daca faci combinatii nepotrivite vei creste mult caloriile. Este indicat sa le consumi de 1-2 ori pe saptamana simplu si sa alegi mai ales fasole rosie sau neagra la conserva. La o salata sau o shaorma sanatoasa ai nevoie doar de 2-3 linguri de fasole ca sa cresti consistenta. Nu-ti recomandam sa consumi fasole la cina pentru ca incetinesc digestia si provoaca balonare.
 
 
Leguminoasele albe
 
Aici includem telina, pastarnacul si radacina de patrunjel. Este bine sa le consumi rar si crude pentru ca au in jur de 80 de calorii.
 
 

 

Tags:
legume
legume care ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare