Legume cu busuioc

Ingrediente:

200g busuioc proaspat
100g patrunjel proaspat
3 linguri branza parmezan, rasa
4 catei de usturoi
1 lingura otet din vin rosu sau otet balsamic
½ lingurita sare
½ lingurita piper
100ml supa de pui (doar zeama)
800g brocoli
400g ciuperci proaspate, taiate in 4 bucati
200g fasole verde, taiate
1 ceapa rosie medie, feliata subtire
100g ardei iute, taiat

Mod de preparare:

1.    Incalziti cuptorul la 200 de grade.
2.    Amestecati busuiocul tocat, branza parmezan rasa, usturoiul maruntit, otetul, sare si piperul, intr-un vas (puteti sa folositi si un robot de bucatarie sau un blender).
3.    Adaugati supa de pui (doar zeama) si amestecati bine.
4.    Ungeti o tava cu putin ulei.
5.    Puneti toate legumele (in afara de ardeii iuti) intr-un vas mare si amestecati cu compozitia cu busuioc.
6.    Puneti legumele in tava si acoperiti tava cu folie de aluminiu.
7.    Lasati legumele la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute, amestecand ocazional.
8.    Scoateti tava din cuptor si presurati pe deasupra ardeii iuti.

Informatii nutritionale:

Aceasta reteta este pentru 8 portii. O portie contine: 55 calorii, 1g grasime, 0.5g grasime saturata, 5g proteine, 3g fibre, 287mg sodiu si 8g carbohidrati.


Pofta buna!
Tags:
busuioc
patrunjel
branza parmezan
supa de pui
brocoli
ciuperci
ardei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare