Legume la cuptor

Si de multe ori chiar asta se si întâmpla. Drept urmare, îmi r?mân mereu prin frigider diverse legume desperecheate. :)

Re?eta care urmeaz? este una perfecta pentru astfel de “r?m??i?e”.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

Ingredientele pot varia, desigur. Iat? ce am folosit eu:

  • 3 cepe ro?ii (dar data viitoare pun doar 2 ca parca a fost prea mult – la gust nu-s grozave dar împrumut? din aroma lor si celorlalte legume)
  • 1 ardei de fiecare culoare – ro?u, galben, verde ?i eu am avut ?i un capia
  • 3 ro?ioare – pe cat posibil de gr?dina (celelalte las? o zeama f?r? gust). Desigur se pot folosi si ro?ii cherry(sunt mai aspectuoase) dar mie îmi par cam scumpe pentru cat de pu?in impresionante sunt la gust.
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 lingura amidon
  • 250ml lapte
  • 1 lingura ca?caval ras(nu va speria?i de ca?caval – o lingura la cele 6 por?ii cat ies nu e a?a de grav)
  • Boia iute
  • 150 gr brânza feta t?iat? cubule?e

 

 

 

 

De preparat nu-i mare lucru. Totul se taie cubule?e. Va recomand sa t?ia?i morcovul si dovlecelul in feliu?e sub?iri pentru ca se coc mai u?or. Daca ave?i timp si chef, ar fi bine daca le-a?i putea arunca in apa clocotita câteva minute înainte de a le pune la copt. Astfel se g?tesc odat? cu celelalte legume si nu riscam sa r?mân? crude. Nu e insa obligatoriu, daca-s t?iate sub?ire, e ok.

 

 

 

Amestecam totul intr-un vas cu putina sare si le r?sturnam intr-un vas de yena. Laptele in care am dizolvat amidon, îl turnam peste amestec?tura, pres?ram deasupra ca?cavalul si boia (mie îmi place iute). Ad?ugam si cubule?ele de feta si vârâm totul in cuptorul preînc?lzit unde trebuie sa stea vreo 40 minute. ?tim ca-i gata atunci când morcovul e gata dar si când brânza se pârle?te pe la col?uri.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura si nici rece nu e prea rea (având in vedere ca n-are pic de ulei).

Din punct de vedere “dietetic” re?eta este o minun??ie: 890 calorii/6 por?ii deci cam 150 calorii de persoana, plus ca legume = fibre, ceea ce iar e grozav. St?m f?r? griji, a?adar.

S-ave?i pofta!

 


 

Tags:
ceapa rosie
legume la cuptor
ardei
dovlecel
morcov
cascaval
boia
feta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare