Legume verzi
Am spus legume verzi, gandindu-ma la legumele de culoare verde, nu la cele care nu sunt inca ajunse la maturitate. Marturisesc ca am o pasiune pentru culoarea verde si, implicit, pentru toate frucele si legumele verzi. Cu doua exceptii: lamaile si mandarinele.... In fine, nu fac nici o aluzie politica, doar glumeam!
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Legumele verzi sunt o excelenta sursa de vitamine si minerale. In plus aduc unul dintre cei mai eficienti si mai activi antioxidanti care exista in natura, clorofila. Legumele verzi care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa sunt: varza, spanacul, broccoli, varza de Bruxelles, fasolea verde, dovleceii, mazarea, frunzele de telina, patrunjelul si alte ierburi aromate.
De ce sunt atat de necesare legumele verzi? Pentru continutul mare de clorofila, pigment care se gaseste in cantitati diferite, in toate plantele si in toate legumele verzi. Dar clorofila este doar una din componentele benefice din legumele verzi, dar totodata si cea mai eficienta in lupta impotriva tuturor formelor de cancer.
Legumele verzi intra din start in categoria alimentelor integrale. Marii consumatori de legume verzi: grecii, italienii, locuitorii din America de Sud, sunt printre cei mai logevivi, iar asta nu este o intamplare.
Sursa sanatoasa de fibre. Legumele verzi sunt cea mai buna sursa de fibre solubile. O portie de broccoli are mai mult de doua grame de fibre. Ofera senzatie placuta de satietate, scade colesterolul si contribuie la eliminarea grasimilor in exces. Si la fel se intampla cu toate legumele verzi.
Citeste mai departe beneficiile pentru sanatate ale legumelor verzi.
- 1
- 2