Legumele, fructele si condimentele necesare pentru a trata fiecare din cele 18 boli comune ale societatii

Afectiuni 03.05.2018 dietetik
Se pare ca natura are cate un leac pentru fiecare boala in parte, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Vom economisi sume frumoase de bani daca avem grija sa avem o alimentatie sanatoasa. Unele legume, fructe si condimente sunt recunoscute in toata lumea pentru beneficiile lor pentru slabire si sanatate. O persoana mai slaba nu este doar o persoana mai placuta vizual si mai sigura pe sine, ci este si o persoana mai sanatoasa si asta pentru ca reuseste sa tina la distanta afectiuni comune precum diabetul, obezitatea, stresul, depresia, afectiunile cardiovasculare, hepatice si lista poate continua.
 
Sa ne gandim cum tratau si preveneau bolile oamenii in urma cu 100-200 de ani. Nu existau medicamente sofisticate sau prea puternice pe piata, nici medici nu prea erau si totusi oamenii parca erau mult mai sanatosi decat in prezent. Este adevarat ca si alimentatia era alta odinioara si anume lipsita de chimicale si conservanti, dar mai important este modul cum oamenii se foloseau de tot din natura pentru a fi cat mai sanatosi. Studiile au demonstrat in prezent ca unele legume si fructe chiar pot vindeca si preveni boli precum:
 

1.Indigestia

 

Din cauza faptului ca nu mestecam bine alimentele ne putem trezi cu indigestie, dar conteaza si prezenta anumitor microbi din stomac, care ingreuneaza digestia. De asemenea, nici combinatiile alimentare gresite nu ne vor stimula prea mult digestia. Cele mai indicate alimente naturale sunt:  lamaia, morcovul, ananasul si menta.
 
 

2.Constipatia

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

La polul opus indigestiei se afla constipatia. Lipsa fibrelor alimentare isi spune cuvantul in acest caz si asta pentru ca tractul intestinal nu este stimulat. Fibrele din alimente nu doar ca favorizeaza digestia, ci ajuta si la eliminarea rezidurilor si toxinelor din intestine. Cele mai indicate alimente naturale sunt: varza proaspata, merele si morcovii. Iata si ce seminte merg perfect in caz de constipatie.
 
 

3.Ulcer la stomac

 

Sunt multe cauze care il pot declansa. Cel mai adesea consumul alimentelor acide si nemancatul la orele potrivite. Nu este deloc sanatos sa stam cu stomacul gol ore intregi, pentru ca sucurile gastrice vor arde mucoasa stomacala si vom face ulcer. Cele mai bune alimente in acest sens sunt telina, morcovii si varza proaspata.
 

4.Artrita

 

De cele mai multe ori un colesterol dat peste cap afecteaza arterele si este responsabil pentru aparitia boolilor cardiovasculare. Ideal este sa fim activi si sa consumam alimente precum ananasul, lamaia, telina si morcovii.
 
 

5.Tensiune mare

 

Exista multe cauze care pot creste tensiunea, dar bine ca o poti regla consumand regulat castraveti proaspeti, ghimbir, sfecla rosie, mere si telina.
 

6.Diabet

 

Kilogramele in plus sunt ca un magnet pentru diabetul zaharat. Incearca sa slabesti si sa consumi regulat alimente precum spanacul, telina si morcovii.
 
 

7.Rinichi plini de toxine

 

Rinichii au nevoie de multe lichide naturale, asa ca iti poti prepara zilnic smoothieuri fresh din castraveti, pepene rosu si galben, morcovi si patrunjel. Te vei bucura de un detox ca la carte, dar pentru asta sunt necesare cel putin 4-5 smoothieuri pe zi.
 

8.Piatra la rinichi

 

Cauzele sunt incerte pentru aceasta afectiune, dar cert este ca poti preveni si chiar combate daca consumi des portocale, lamaie, pepene si mere.
 

9.Astm bronsic

 

De regula astmul este pe fond alergic sau din cauza cailor respiratorii afectate. Poti consuma cu regularitate usturoi, lamaie, spanac, mere si morcovi.
 

10.Durere de cap

 

Cauzele pot fi multe si in aceasta situatie. Nu te arunca mereu la analgezice, ci incearca mai intai aceste alimente: varza kale, ghimbir, telina, mere si castraveti proaspeti.
 
 

11.Ochi obositi

 

Poti preveni orice problema daca consumi regulat morcovi si telina.
 

12.Pierderi de memorie

 

Poti consuma struguri, sfecla rosie si rodie mai ales daca ai peste varsta de 50 de ani. Poti preveni problemele de concentrare  si memorie.
 

13.Stresul 

 

Smoothieurile sunt cele mai bune la stres, mai ales cele din fructe ca banane, pere si capsuni.
 
 

14.Oboseala

 

Tot smoothieurile sunt cele mai bune si mai ales din spanac, lamaie, mar verde, morcovi si sfecla rosie.
 

15.Nervozitate

 

Daca consumam zilnic rodie, morcovi si telina sub forma de smoothieuri vom evita starile de nervozitate.
 

16.Raceala

 

Stiam ca usturioul este bun in acest sens, dar sigur nu stiai si despre morcovi, ananas si ghimbir.
 
 

17.Mahmureala

 

Consuma un smoothie din mere, sfecla, lamaie si morcovi.
 

18.Depresia

 

Vei preveni starile anxioase daca consumi zilnic smoothieuri din sfecla rosie, morcovi, mere si spanac.
 

 

Tags:
legume si fructe
condimente
boli ale societatii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare