Legumele marinate - vara aceasta slabim 1 kg pe zi cu ele

Stil culinar 22.06.2018 dietetik
Nu-i asa ca iubim legumele? Cand nu stim ce dieta sa alegem ca sa slabim putem apela oricand la ele. Fie ca le consumam crude, gatite la grill sau la abur, ele ne aduc toti nutrientii de care are nevoie organismul. In ciua faptului ca nu este vorba de carne, sa stii ca legumele contin si ele proteine vegetale destul de calitative. Pofticiosii pot inlocui carnea cu succes daca gatesc legumele in moduri cat mai diverse.
 
Propunerea de astazi, avand in vedere ca vara si-a intrat puternic in drepturi ar fi legumele marinate. Depinde de tine daca alegi un anumit timp de leguma sau iti doresti un mix de legume. Nu ne referim la acele legume care se pregatesc din vara pentru a fi murate pe timpul iernii si sa le consumam ca garnitura, ci ne referim la acele legume care pot fi consumate in doar 1-2 zile. Acestea sunt racoritoare, pline de nutrienti pentru ca sunt crude si ne ajuta sa slabim aproape 1 kilogram pe zi daca le consumam pe o anumita perioada. Noi spunem ca putem profita de ele toata vara ca sa avem mereu o silueta frumoasa. In maxim 45 de minute reusim sa pregatim cele mai inedite si delicioase legume marinate. Iti vei impresiona rudele cat si musafirii si va fi secretul tau pentru slabire.
 

 

Cum marinam legumele?

 
Oricat de complicat ar parea, este foarte usor sa pui legume la marinat. Pregatirea ingredientelor iti va lua putin, sosurile light se pregatesc la fel de repede si nu trebuie sa astepti mai mult de 1-2 zile ca sa le consumi dupa bunul plac. Ele merg consumate ca atare, ca garnitura la diverse mancaruri sau in salate cu alte legume chiar daca nu sunt marinate si ele. Avem libertatea de a folosi tot felul de mirodenii, verdeturi si condimente. Inainte de a incepe ai nevoie de 2-3 borcane mari de 3 litri si un blender puternic pentru a pregati sosul light. Iata ce ingrediente poti folosi:
 
  • 3-4 dovlecei cruzi – taiati cuburi de 1-2 cm
  • 3-4 castraveti proaspeti – taiati rondele sau cuburi – depinde cum vrei
  • 1-2 vinete mari – taiate rondele
  • 4-5 rosii mari – taiate rondele
  • 2 ardei grasi  rosii– taiari julien
  • 2 ardei grasi galbeni – taiati julien
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 ardei iuti – taiati julien  - merg si daca sunt uscati si pisati si ai grija sa elimini samburii pentru ca nu vor arata estetic
  • Otet dupa gust
  • Sare dupa gust
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 3-4 cani de patrunjel proaspat tocat - afla beneficiile patrunjelului pentru slabire si sanatate
  • 4-5 bucati de telina verde
  • Apa clocotita la final

 
Ingredientele pentru sosul light:
 
  • 3-4 cani de patrunjel tocat
  • 2 ardei iuti
  • 2-3 rosii taiate cuburi
  • Mirodenii la alegere (turmeric, piper rosu, piper cayenne, condiment curry, boia iute si boia dulce, rozmarin, oregano, fulgi de chilli, etc)
  • Jumatate de cana de apa rece
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 1 capatana de usturoi
 
La prepararea sosului light vei avea nevoie de blender ca sa obtii o pasta groasa verde si foarte aromata. Pasta o vei folosi dupa ce termini cu taierea legumelor. 
 
 
Acum ca ai pregatit tot ce era necesar ai nevoie sa fierbi apa pana da in clocot si sa pregatesti borcanele. Tine cont ca daca vrei sa pui cat mai multe legume la marinat vei avea nevoie de mai mult de 2-3 borcane si va trebui sa maresti cnatitatea propusa de legume. Dar nu ar fi o problema. Oricine isi poate gasi timp o data pe saptamana sa prepare niste legume marinate, mai ales ca nu pierzi mult timp. In borcane legumele se aseaza astfel:
 
1.Pui un strat de rosii taiate cuburi si deasupra 2-3 linguri de sos light
2.Un strat de dovlecei si sos deasupra
3.Un strat de vinete si sos
4. Un strat de vinete si sos
5.Inca un strat de rosii si sos
6.Presara niste catei de usturoi intregi intre straturi
7.Adauga apa clocotita cat sa se umple borcanul – iti dai seama la ochi
8.Mai adauga otet, ulei de masline si mirodenii cat cuprinde
 
 
Borcanele se depoziteaza in camara sau undeva unde este rece, dar cu fundul in sus. Legumele vor fi bune de consum dupa 24 de ore, dar daca le vrei si mai marinate le poti folosi dupa 2 zile. Se mentin cel mai bine la frigider dupa ce se marineaza complet. Daca vrei, poti adauga la reteta si cateva bucati de conopida, broccoli, ridiche, anghinare, morcovi sau ciuperci champignon.
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
slabim cu legume
legume marinate
slabim 1 kg cu legume marinate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare