Legumele umplute cu paste – varianta sanatoasa a pastelor clasice

Secrete 28.05.2019 dietetik
Cine nu iubeste pastele in stil italian su tot felul de sosuri si dressinguri? Sigur ti se pare o intrebare-capcana, avand in vedere ca stie toata lumea popularitatea pastelor. Sunt iubite si consumate peste tot in lume, sunt consistente si ideale daca vrei o masa romantica alaturi de partener, dar din pacate, aduc prea multe kilograme in plus. Desigur, exista si varianta de a consuma paste integrale in locul celor din faina alba de grau, dar intr-o cantitate mai mica si in combinatii doar cu legume si verdeturi. Intervine insa o alta problema si anume de unde poti sti care este cantitatea optima de paste la o masa? Ei bine, aici intervenim noi si nu degeaba iti propunem varianta de legume umplute cu paste la care poti controla mult mai usor cantitatea de paste ca sa slabesti in loc sa te ingrasi. Iata ca nu este necesar sa elimini pastele din alimentatie daca esti mare fan si totul fara sa ai mustrari de constiinta. Iti dezvaluim totul in randurile urmatoare!
 
Noi, romanii suntem amatori si de legume umplute, mai ales daca este vorba de sarmale sau ardei umpluti, doar ca nu sunt tocmai slab calorice si sanatoase combinatiile de ingrediente pe care le alegem pe post de umplutura. Carnea si orezul nici nu trebuie sa fie impreuna in alimentatie in curele de slabire si asta pentru ca vorbim de proteina animala si carbohidrati. Merg mai degraba consumate separat si cu salata de cruditati din abundenta.
 
Ne-am gandit sa imbinam tot ceea ce-ti place si sa-ti propunem niste mancaruri inedite, bazate pe diverse legume umplute cu paste. Secretul este sa alegi paste integrale de diverse marimi si feluri, sosuri light pe care sa le prepari in casa si sa alegi legume de dimensiuni mari precum rosii, ardei gras, vinete, dovlecei si castraveti.
 
Chiar daca nu pare, reteta de legume umplute cu paste nu este dificila si nici nu necesita mult timp. Primul pas este sa fierbi pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi sa le scurgi foarte bine de apa. Pasul urmator este sa decupezi legumele dorire si sa le umpli cu 1-2 linguri de paste si cat mai multe alte legume si verdeturi crude, taiate marunt. Mai exista si varianta de a coace legumele la grill sau cuptor si abia apoi sa fie umplute cu paste si alte ingrediente sanatoase.
 
 
 
Reteta propusa are multe avantaje, dar cel mai important avantaj este ca se caracterizeaza prin versatilitate. Nu exista o reteta propriu-zisa si niste ingrediente standard, ci poti combina alimentele dupa bunul plac, avand grija sa fie slab calorice si cat mai colorate. Plus de asta, nu uita de ierburi aromatice, mirodenii si sosurile light de casa, care merg la orice mancare.
Avantajele legumelor umplute cu paste
 
1.Controlezi mai usor la ochi cantitatea de paste in asa fel incat sa nu te ingrasi. La 1-2 legume mari daca adaugi cate 1-2 linguri din pastele preferate nu iti este amenintata silueta, mai ales daca adaugi si verdeturi si alte legume crude si faramitate.
 
2.Ofera repede satietate, deci te vei opri repede din mancat, iar aceasta se mentine ore bune.
 
3.Rapiditate la preparare si nu-ti trebuie experienta in bucatarie.
 
4.Inlocuiesti perfect clasicele paste si iti permiti sa adaugi cate putin din ingredientele preferate. Poti adauga putin parmezan sau mozarella sau branzica de vaci, de exemplu.
 
5.Pastele au acelasi gust minunat, mai ales daca le combini cu sos de rosii sau de avocado sau sos pesto, asa ca nu te gandi ca nu se compara pastele clascie cu varianta propusa de noi.
 
 

Ce combinatii de ingrediente sunt recomandate?

 
In afara de cele mentionate, mai poti adauga cate 1-2 linguri per leguma din urmatoarele ingrediente:
 
  • Ton in apa - vezi aici minus 1 kg pe zi cu 6 salate cu ton
  • Hering sau sardine
  • Cuburi rumenite de piept de pui
  • Branza slaba (urda, ricotta, perlute de branza, branzica de faci, halloumi), dar poti adauga si mozarella sau parmezan
  • Fasii de somon afumat sau sunca slaba
  • Ciuperci champignon sau pleurotus
  • Legume si verdeturi crude de orice fel
 
 
Un sfat este sa adaugi legumele umplute la cuptor si sa presari peste ele putin parmezan si sos de rosii. Mancarea se va topi in gura, iar aroma va fi divina! Asta cand vrei o masa inedita.
 
 
 
 

 

Tags:
paste
legume umplute
varianta sanatoasa a pastelor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare